sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Kun on 50, voi tehdä mitä haluaa

Viime viikolla alkoi elämäni kolmas neljännes, kun täyteen tuli puoli vuosisataa. Päivä oli töistäkin oikein virallisesti palkallinen vapaapäivä. Suunnitelmissa oli vaikka mitä sankaritreenejä, mutta flunssasta palautumisen takia piti tyytyä parinkymmenen kilsan kevyeen pyörälenkkiin.
Syntymäpäivän iltana kävimme päivällisellä koko perheen kera. Mukana oli myös tyttären poikaystävä, jolle kiitos kuvasta.

Synttärin jälkeen jatkoin treenailua normaalisti, mutta ilmeisesti kuitenkin liian pian, sillä tällä viikolla alkoi kropassa tuntua pieniä alipalautumisen merkkejä ja piti taas vähentää harjoittelua.

En ainakaan itse koe kokeneeni mitään ikäkriisiä. Elämää tuli mietittyä normaalia enemmän jo reilu vuosi sitten, kun lapset muuttivat molemmat lähes yhtä aikaa kotoa. Lapsiperhe-elämänvaiheen päättyminen tuntui todella, todella haikealta. Silloin kun lapset olivat pieniä, en oikein koskaan tullut ajatelleeksi, että ne ruuhkavuodet joskus päättyisivät. Sen kyllä muistan, että heidän ollessaan pieniä laskin, minkä ikäisiä he olisivat täyttäessäni 50: oikea vastaus oli  23 ja 21 vuotta.

Luulenpa, että jos jostain ikäkriisistä kohdallani pitää puhua, se oli varmaan 10 vuotta sitten kun päätin aloittaa juoksemisen. Eka maraton jäi juoksematta välilevyn pullistuman vuoksi vuonna 2009, ja selän parantumista odotellessa keksin aloittaa triathlonin harrastamisen. 

Ensimmäiset 10 vuotta ovat nyt tätä liikunnallisempaa elämää takana ja hyvältä tuntuu, varsinkin kun nyt viisikymppisenä voi todellakin tehdä mitä haluaa: vaikkapa rakentaa koko elämä liikuntaharrastuksen ympärille kuten minulle on vähitellen käynyt. 

4 kommenttia:

 1. Paljon onnea! Meillä töissäkin kilisteltiin yhdet viisikymppiset perjantaina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä töissä on tänä vuonna kahdeksan sankaria, joilla täyttyy puoli vuosisataa. Järkätään varmaan yhteiset juhlat kesämmällä.

   Poista
 2. Myöhästyneet synttärionnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia. Kaiken muun hyväksi myös AG vaihtui :)

   Poista