lauantai 21. marraskuuta 2015

Watteja ja muuta dataa

Ostettuani wattimittarin aloin miettiä, mistä tehodatan kätevimmin näkisin ajaessa. Tähän saakka olen pitänyt Suunnon Ambit2 S -sykemittaria ranteessa myös pyöräillessä, ja siinä on kyllä ollut se hankaluus, että kättä pitää kääntää nähdäkseen sykkeen, kadenssin ym. tiedot.

Kirjoitin tästä pohdinnasta noin viikko sitten, ja kas, bloggauksen ansiosta sainkin ostettua Jupikselta käytetyn Garmin Edge 500 -mittarin. Se on kooltaan melko pieni, ja kiinnittyy kätevästi aika-ajotankoon. Koska haluan nähdä siinä helposti silmien alla myös sykedatan, piti sykevyö vaihtaa. Suunnon vyö on ANT ilman plussaa, joten sen tilalle piti ostaa Garminin ANT+ -sykevyö. Siitä siirtyy data sekä Suunnon kelloon että Garminin mittariin.

Pyörälenkeille taitaa jatkossa riittää vain tuo Garminin laite. Kisoissa näen pyöräosuuden datat Garminista ja juoksuosuuden vauhdit Suunnon kellosta, molempia siis tarvitaan. Nyt täytyy vielä miettiä, missä jatkossa pidän yllä kaikkia harjoitustietoja. Minulla on nyt käytössä sekä Movescount että Garmin Connect, joista treenit siirtyvät Stravaan. (Garmin Connect íntegraatio on tosin vielä testaamatta). Parin aikaisemman vuoden treenitiedot ovat ehkä tallella Polarin palvelussa niiltä ajoilta kun vielä Polarin mittaria käytin.

Kätevintä olisi, jos kaikki olisi Stravassa. Siinä on vain se hankaluus, etteivät kuntosali- tai halliuintitreenit siirry Stravaan Movescountista automaattisesti, ja avovesiuintidatakin siirtyy virheellisesti. Uintien kestot lyhentyvät siirrossa vain muutamiksi sekunneiksi. Täytyy vähän selvitellä, auttaisiko siihen uusi sykemittari. Nykyisen kelloni ostin 2,5 vuotta sitten, ja ainakin toistaiseksi olen ajatellut odotella uutta Ambit nelosta. En kyllä tiedä, kuinka pitkä tästä odotuksesta oikein on tulossa.

Aamulla kävimme uimassa Märskyssä, ja nyt illemmalla on ohjelmassa FTP-testi, ekaa kertaa omalla pyörällä. Siinä ajetaan alkulämmittelyjen jälkeen 20 minuuttia niin kovaa kuin jaksaa. Testin perusteella on sitten helpompi ajella talven traineritreenit oikeilla tehoalueilla.

Sain Garminin ja Stages-kammen paritettua ongelmitta, ja onnistuin samantien myös mittarin kalibroinnissa. Kuulostaa hienolta, mutta käytännössä pari napin painallusta riitti.


Kerrankin oli muuten helppo laittaa trainerirengas alle, kun se oli jo valmiiksi omalla vanteellaan. Ihanan vaivatonta! Sekin pieni plussa tässä kaikessa laitevenkslauksessa on, että voin siirtää kadenssianturin triathlonpyörästä maastopyörään, ja näen jatkossa aina silläkin ajaessani kadenssin. Kehitys kehittyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti