lauantai 11. elokuuta 2012

Vihdoinkin alle kolme tuntia!

Vuosi sitten asetin tälle vuodelle kaksi tavoitetta: perusmatkan triathlon alle kolmeen tuntiin ja puolimaraton alle kahteen. Näistä ensimmäinen toteutui tänään Kuopiossa, kun pääsin maaliin ajassa 2.54.03. Jihuu! Sijoitus kuntosarjassa oli 20/56.

Aamulla oli melko kylmä ilma, ja pukeutuminen kisaan vähän mietitytti. Lopulta päädyin kuitenkn lähtemään kisaan shortseissa ja hihattomassa topissa. Pitkähihaista paitaa olisi vaikea saada päälle heti uinnin jälkeen, kun kroppa on vielä ihan märkä. Irtohihat olin unohtanut kotiin, ne olisin hyvin voinut vaihdossa napata ranteisiin ja kääriä sitten matkan verrella tarvittaessa ylöspäin.

Uinnin alku oli melkoista höykytystä, kun uimareita tuli edestä ja sivusta päälle. Olin ilmeisesti kuitenkin mennyt liian keskelle, reunoilla olisi ollut rauhallisempaa. Rata oli 750 metriä, ja se uitiin kaksi kertaa niin, että välissä piti kiertää rannassa oleva mainoshässäkkä. Uin niin pitkään, että kädet osuivat pohjaan ja lähdin pikaiselle rantavisiitille. Petri sai minut kuvaankin, tässä melkein keskellä kuvaa TYR-märkäpuvussa ja valkoisessa uimalakissa:Toinen kierros oli jo vähän rauhallisempi, ja pääsin uimaan omaa vauhtiakin suurimman osan matkasta. Uintiaika 29:41 ja sijoitus naisten kuntosarjan 9.

Ekassa vaihdossa märkäpukun lähti melko helposti päältä. Päähän laitoin buffin, kypärän ja ajolasit, jalkaan pyöräilykengät ilman sukkia. Tällä kertaa en edes yrittänyt laittaa hanskoja käteen. Pyörän kanssa piti juosta parisataa metriä asfaltille.

Pyöräilyn aikana ei tapahtunut mitään ihmeellistä. En katsonut niinkään vauhtia vaan seurasin sykettä. Yritin pitää sen noin viisi pykälää anaerobista kynnystä (161) korkeammalla. Reitti oli melko tekninen; paljon kääntymisiä ja vähän mukulakiveäkin. Ajaminen oli tosi kivaa, koko ajan tapahtui ympärillä. Kympin lenkki piti ajaa neljä kertaa, ja meinasin jo seota laskuissakin. Luulin lähteneeni vasta kolmannelle kierrokselle, mutta katsoin, että olin ajanut jo tunnin ja viisi minuuttia. Pakkohan sen kierroksen oli jo olla viimeinen! Varmistin asian Atelta, joka ajoi minua vastaan Saaristotiellä. Pyöräilyaika oli 1.28.01 ja sijoitus pyöräilyssä 20.Toisessa vaihdoissa laitoin jalkaan sukatkin. Varpaat olivat melko kohmeessa, mutta kyllä ne aika nopeasti juoksussa lämpenivät. Neljä kierrosta mukavan tasaisella reitillä rannassa kuluivat nekin yllättävän nopeasti. Väliaikatietona kuulin Peteltä että kolmen tunnin alittaminen on mahdollista, kunhan vain raastaisin kunnolla loppuun saakka. Lyhyen loppukirin aloitin vasta kolmisensataa metriä ennen maalia. Juoksuaika 56.23 ja sijoitus juoksussa 31.

Maalissa odottivat Petri ja Atte, jonka chippi oli uintikahinoissa pudonnut järveen. Onneksi Petri sai kuitenkin ikuistettua hänen maaliintulonsa. Siitä päättelimme, että Aten aika olisi ollut hyvin lähellä kuvassa näkyvän toisen triathlonistin (543) aikaa 2.43.48.Kiitos kaikille kannustajille, kisaajille ja kisan järjestäjille hienosta aamupäivästä Kuopiossa! Tunnelma oli hieno ja kaikki järjestelyt toimivat loistavasti.Olenko jo muistanut mainita, että poikani on nykyään minua paljon pitempi?

Seuraava kisa on Espoon rantapuolikas syyskuussa. Jokohan se kaksi tuntia siellä alittuu?

17 kommenttia:

 1. Mahtava suoritus! Paljon onnea!
  Toivottelee, Tuija

  VastaaPoista
 2. Hyvä Pia! Onnea, se meni hienosti :) Ja kiitos kannustuksesta matkan varrella ;)

  VastaaPoista
 3. On hieno tunne, kun asetetut tavoitteet alittuvat. Se antaa aina puhtia tuleviin treeneihin! Onnentoivotukset!

  VastaaPoista
 4. Onnee. Hyvä aika ja hyvä sijoitus sulla.

  Millainen tuolla muuten oli se chipin nilkkaremmi? Mulla ei oo vieläkään nilkka kokonaan parantunut kun Joroisilla se remmi hankas nilkkaan syvät jäljet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remmi oli sellaista melko kovaa tarranauhaa. Laitoin sen tarkoituksella vähän löysälle, kun ajattelin nilkkojen voivan turvota. Toivottavasti sun nilkka paranee pian kokonaan.

   Poista
 5. Upee suoritus molemmilta. Tavoitteiden saavuttaminen on kyllä hienoa ja antaa paljon lisää motivaatiota!

  VastaaPoista
 6. Onnee Pia ja Atte! Hyvännäköistä menoa ja kovat suoritukset molemmilla. :)

  VastaaPoista
 7. Ekaa kertaa vierailulla sun blogissa. Itse olen myös lähdössä rantamaratonille puolikasta juoksemaan ja tavoitteena niin ikään alittaa ensimmäistä kertaa 2 tuntia. :) (viime vuonna meni 2:06)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, Maj! Tsemppiä Rantamaratonille, mun aika viime vuonna oli 2.08 eli vähän enemmän on kirittävää kuin sinulla.

   Poista
 8. Lämmin kiitos onnitteluista! Tänään vielä lepäillään, huomenna alkaa taas treeni!

  VastaaPoista
 9. Kello rientää ja aika kuluu vauhdilla
  www.ttvehkalahti.blogspot.com

  VastaaPoista