sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Viikon treenien top3

Viikko on treenien osalta sujunut suunnitellusti, ja kaikki listalla olleet treenit on tehty. Lauantai ja sunnuntai ovat tosin treenejä lukuunottamatta painottuneet enemmän levon puolelle. Vaihtelun vuoksi ja sunnuntain ratoksi ajattelin listata ne treenit, jotka jäivät syystä tai toisesta mieleen. 

Viikon mukavin treeni oli ehdottomasti tämänpäiväinen hiihto Oittaalla. Hiihdin Solvallaan ja takaisin, ja sukset toimivat paljon paremmin kuin viime sunnuntaina. Silloin ei pitoa juurikaan ollut, tänään onneksi löytyi vähän sitäkin. Aurinko paistoi ja pakkasta oli lähtiessä pari astetta - ihan loistava talvikeli siis! Latu Oittaalta Solvallaan on mäkinen, ja vaarallisista laskuista varoitetaan monta kertaa, ihan aiheesta. Pari mäkeä on sellaista, että niissä on minulle aika paljon haastetta maastopyörälläkin kesäkeleillä, saati sitten suksilla. Kerran kaaduin yhdessä vähän tiukemmassa kurvissa, ei kuitenkaan sattunut eikä kukaan nähnyt.Aina voi kuitenkin parantaa: seuraavalla hiihtokerralla yritän muistaa ottaa mukaan vaihtohanskat juoksua varten ja vesipullon, jotta treenin jälkeen riittää juotavaa. 

Hiihtolenkin jälkeen kävin vielä juoksemassa puolisen tuntia. Salomonin polkujuoksukengät pitävät tosi hyvin myös lumella ja ovat vähän normilenkkareita lämpimämmätkin. Mukavan monikäyttöiset siis, kuten niin monet muutkin hyvät kamppeet. 

Viikon toiseksi kivoin treeni oli varmaan juoksu töistä kotiin keskiviikkona. Vauhti oli vähän noussut siitä kun edellisen kerran juoksin samaa reittiä, askel tuntui kevyeltä ja lopussa juostavat 100 metrin vedotkin sujuivat kivasti. Matkalle sattui myös todella upea auringonlasku.

Pronssisijalle viime viikon treeneille sijoittui torstain Heltri-uinti. Sain nimittäin valmentajalta pari hyvää vinkkiä uintiini: nilkat nousevat potkussa turhan ylös, joten minun pitää yrittää muistaa painaa potkua alaspäin. Toinen korjaus liittyy pään asentoon: hengitys sujuu ihan hyvin molemmilta puolilta, mutta aina hengitettyäni katson eteenpäin. Olen varmaan niin tottunut uimaan jonossa, että automaattisesti tulee arvioitua etäisyyttä edellä uivaan. Ei sitä enää, vaan katse samantien pohjaan.

Ja hei, vielä on vuorokausi aikaa osallistua GoExpo-lippujen arvontaan! Mukavaa alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti