torstai 6. heinäkuuta 2017

Kesäkuun sportit

Tuntuu siltä, että kesä on vähän salaa hiipimällä tullut siihen pisteeseen, että olen jo toista päivää lomalla. Muutama lämpöisempi päivä on ollut, mutta jotenkin ei vielä ole tullut sellaista kesäistä fiilistä. En mitään hellettä kaipaa, mutta aurinkoisempi keli olisi kiva. Kertaakaan tänä kesänä emme ole esimerkiksi syöneet ulkona terassilla. Ehkä ne kaikki lämpimät päivät on säästetty heinäkuun viimeiseen viikkoon, kun Amerikan-siskoni on täällä.

Kesäkuun treeniyhteenveto on tässä:Vertasin lukuja viime vuoteen, ja oikeastaan kaikissa lajeissa on tullut enemmän tunteja, varsinkin uinnissa. Viime vuonna olin tosin 12 päivää kokonaan treenaamatta, osin ilmeisesti kesäflunssan takia. Tänä vuonna treenittömiä päiviä oli kesäkuussa vain kolme. Viime kesäkuun liikuntojen keskisyke oli aika paljon korkeampi, 140. Hyvä suunta siis.

Tänä vuonna emme lähteneet Tampereelle ajamaan Pirkan pyöräilyn pitempää lenkkiä, kuten muutamana aikaisempana vuonna.  Se on voinut olla vähän turhankin pitkä lenkki alkukauteen, ja minusta alkoi tuntua melko turhalta matkustaa Tampereelle saakka ajaakseen pitkän pyörälenkin. Viime vuonna myöhästyimme lähdöstä ja sätkin ensimmäisen tunnin Petrin peesissä ihan turhan kovaa. Kesäkuulle sattui kesän ensimmäinen triathlonkisakin, kun osallistuin perusmatkalle Kuusijärvellä. Siellä pohje kramppasi jo uinnissa, kun kierrosten välissä piti juosta joitakin metrejä rannalla ja laiturilla. Pohje vaivasi koko kisan ajan, mutta on nyt jo kunnossa. En ollut käynyt fyssarilla koko keväänä, kun olin joutunut perumaan joulukuisen käynnin enkä sitten varannut uusia. Nyt on aina seuraava käynti kalenterissa taas.

Varustepuolikin on saanut täydennystä, kun ostin uudet Hoka Oneone-lenkkarit. Ne tuntuvat aika erilaislta kuin Newtonit, ja juoksuaskelkin on muuttunut jonkin verran. Vasemman jalkateräni poikittaistuki on romahtanut, ja ekalla Hoka-lenkillä alkoi ensin pari varvasta ja sitten päkiä mennä tunnottomaksi. Kävin Kluuvin juoksukaupassa ostamassa vasempaan kenkään poikittaisholvia tukevan metatarsaalituen, ja puutuminen loppui siihen.

Kävin radalla juoksemassa tonnin vetoja. Siirtymät Jopolla.

Suunto Spartan Ultra -sykemittarini tuntuu nyt uusimman päivityksen jälkeen toimivan hyvin, eikä pitkien treenien tallennus enää katkeile kuten vielä kesäkuun alkupäivinä. Toivotaan, että kellon hyvä vire säilyy. 

Ihan hyvillä fiiliksillä tässä siis lomaillaan. Pete ei ole ihan vielä päässyt eroon työhommista, vaikka periaatteessa lomalla onkin. Nytkin on jossain kokouksessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti