keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Palelevat korvat vai kypärä

Aamupäivällä osallistuin Ruoholahdessa yhteen seminaariin, ja laitoin jo eilen illalla pyöräilykamat valmiiksi. Se oli hyvä, sillä pientä epäröintiä oli ilmassa, kun huomasin pakkasta olevan 17 astetta. Laitoin päälle normaalit työvaatteet (pitkähihainen t-paita, puuvillaneule, farkut) ja sitten heavy duty -pyöräilyvarustuksen: Haltin pyöräilytakki, ohut untuvaliivi, kypärämyssy, kauluri, Windstopper-housut, talvikengät ja gore-tex -hanskat. Muuten oli ekan ylämäen jälkeen ihan lämmin, paitsi että korvat ja varpaat vähän palelivat. Mitenköhän saisi päähän enemmän lämmikettä luopumatta kuitenkaan kypärästä?

Puolen päivän jälkeen poljin noin 12 kilsaa keskustasta toimistolle, ja silloin oli ihana auringonpaiste. Oli ihan mahtavaa olla ulkona vajaa tunti keskellä päivää. YTV:n reittioppaasta olin katsonut, että matka olisi kestänyt julkisilla lähes yhtä kauan kuin pyöräily, joten ihan hyvällä omallatunnollakin vietin laatuaikaa pyörän selässä.

Illalla kävin uimassa Keski-Espoon uimahallissa 1750 metriä. Nyt väsyttää, kun lounaskin jäi väliin ja pitkä pyöräily tuntuu selässä.

4 kommenttia:

 1. Jalkoihinhan on semmosia niinku tossuja, jotka tulee kengän päälle, eiks ookki. Mitäs päähän sitten? Paksumpi kypärämyssy? Ei ilman kypärää kyllä kannattas..

  VastaaPoista
 2. Joo, mullon yhdet sellaiset säärystimet, jotka on jotain enstex-kangasta ja jotka tulevat myös kenkien päälle. Näyttävät vähän hassulta, mutta eipä tätä mieluummin lämpimänä... Oon vähän miettinyt korville jotain pantaviritelmää. Täytyy vielä etsiskellä. Joo, ei ilman kypärää eikä varsinkaan valoja.

  VastaaPoista
 3. Ohhoh, kirjoitan tätä mahallani sohvalla ja ylle livahti pieni virhe. Piti siis kirjoittamani, että ne säärystimet näyttävät vähän hassuilta, mutta mieluummin lämpimät varpaat kuin tyylilyyli.

  VastaaPoista
 4. Heh se oli kieltämättä aika hassu lause, mutta ymmärsin silti :)

  VastaaPoista