lauantai 12. joulukuuta 2009

Triathlonkoulu

Suomen Triathlonliiton sivuilta löysin bannerin triathlonkoulusta, joka alkaisi tammikuussa. Periaatteessahan sellainen kiinnostaisi kovastikin. Koulun tavoitteena on opettaa tariathlonissa tarvittavat perustiedot ja -taido ja se sisältää kolme seminaaria, kaksi henkilökohtaista ohjausta, 30 yhteisharjoitusta ja viikkotason henkilökohtainen harjoitussuunitelma. Koulut järjestetään Espoossa ja Helsingissä, ja vetäjät ovat kyllä varmasti ihan huippuja; Helsingissä Teemu Lemmettylä ja Espoossa Merja Kiviranta. Hintaa verkossa ei ainakaan heti osunut silmään, ja niinpä kysäisin lisää. Kävi ilmi, että triathlonkoulun hinta on järisyttävät 1500 euroa (=10*150 eur), joka sisältää valmennuksen, uimahallimaksut, yhteistyökumppaniliikuntakeskuksen palveluiden vapaan käytön kurssin aikana, kurssimaksun kesän 2010 kilpailuun ja T-paidan.

1500 euroa on kyllä melkoinen summa rahaa, eikä se pienene yhtään siitä että sitä voi maksella pätkissä lähes vuoden ajan. Muistan nikotelleeni jonkun verran jo maratonkoulun noin 500 euron hintaa viime vuonna. Se sisälsi kaksi juoksutestiä, parisenkymmentä yhteisharjoitusta, henkilökohtaisen treeniohjelman ja 10 juoksukerran lipun Esport Areenalle, ja tuntui lopulta hintansa arvoiselta. Tähän triathlonkurssiin verrattunahan se olikin halpa! Vai onko triathlon kolme kertaa kalliimpi harrastus, kun siinä on juoksun lisäksi se uinti ja pyöräilykin?

Mietin, että kuinka tuohon hintaan on voitu yleensä päätyä? Onkohan lähdetty miettimään juttuja tuon yhteistyökumppaniliikuntakeskuksen ehdoilla ja otettu pohjaksi heidän kk-maksunsa kurssin ajan ja siihen vaan sitten lisäilty kaikki muu? Minulle se liikuntakeskus ei tuo yhtään lisäarvoa, koska olen kiinnostunut vain valmennuksesta. Ihan turhaa lisähintaa kurssille tulee myös t-paidasta (niitä on kaapit ja hyllyt täynnä) ja kilpailumaksusta, joka olisi ihan helposti hoidettavissa omaehtoisestikin. Useimpiin uimahalleihinkin pääsen työnantajan tekemien sopimusten vuoksi puoleen hintaan, joten turhaan maksaisin niistä käynneistä ylimääräistä. Yhteiset treenit kerran viikossa on kanssa aika useasti, vähempikin voisi riittää meikäläiselle. Luulisinpa, että olisi kannattanut lähteä siitä, että kurssin hinta pitäisi saada mahdollisimman alas sen sijaan, että mukaan on ympätty kaikki mahdollinen.

Noh, en ilmoittautunut. Kun saan selän kuntoon, harkitsen liittymistä johonkin pk-seudun triathlonseuraan ja kaivelen sopivan treeniohjelman netistä. Yksi vaihtoehto on myös toteuttaa samaa juoksuohjelmaa kuin viime vuonna ja tuunata siihen vähän uintia ja pyöräilyä, kun ei sitä kisamenestystä niin tosissaan tarvitse tavoitella.

Tänään kävelin Varsinais-Suomen metsissä vajaat kaksi tuntia. Lunta on maassa sentti-kaksi, ja nyt illalla alkaa kivasti pakastaa. Alla pari kuvaa kävelylenkiltä.

Hirville on katettu hieno ateria metsään; juureksia, suolakivi ja jotain ihanan vihreää:

ja kun kääntyy 180 astetta, näkee miksi:

Mökimme lähimaastossa kiemurtelee noin 25 kilometrin mittainen vaellusreitti, Ketunkierros. Pete on kerran juossut (tai rämpinyt) sen läpi, minäkin haluaisin.

5 kommenttia:

 1. Voi että meidänkin talon lähellä on tommonen koppero, josta kytätään ainakin peuroja pyssyt kourassa. =/

  1500 erkkiä on kyllä tosi tosi paljon.

  VastaaPoista
 2. Niitä ampumiskoppero taitaa olla Suomen metsät täynnä. Vähän on täällä maalla eri meininki kuin kotona Espoossa; just haettiin Hesari kilsan päästä postilaatikosta ja naapuri tuli vastaan metsästyskoiran ja haulikon kanssa.

  VastaaPoista
 3. No ompa epäreilua..

  Triathlonkoulun hinta on kyllä TOSI suolainen. Kelle se on sitten tarkoitettu? 150 euroa olis semmoinen, minkä olisin valmis maksamaan. Kuinkahan paljon sinne on sitten porukkaa menossa/otetaan? Aika kreisiä. Mä voin maksaa 6 egee per kerta juoksutunnista lähijumppasalilla, koska vetäjä on mun ystävä :) Yleensä kyllä on kk kortti eikä tartte erikseen maksaa.

  VastaaPoista
 4. 8-20 osallistujaa mahtuisi, ilmeisesti. En oo kuitenkaan menossa... Joo, melko kallista.

  VastaaPoista
 5. Todella hintava on kyllä. Uskoisin että eri triathlon-seuroista löytyy yhtä tasokasta ja edullisempaa valmennusta? Pitää tutkailla, kiinnostaisi kyllä. Mulla heikoin lenkki tuo uiminen ihan selvästi.

  (vähän muuten karisee asiasta heti uskottavuus, jos tarjolla on 1500 eurolla henkilö kohtainen suunnitelma. mutta mä olenkin vähän nipo.)

  VastaaPoista