torstai 15. joulukuuta 2011

Pimeetä

Toissapäivänä taisi aurinko pilkahtaa hetkeksi pilviverhon takaa, muuten on ollut ihan mustaa ja märkää. Useana aamuna ensimmäinen ääni jonka kuulen on se, kun sade lyö kattoon. Oloa helpottaa heti kirkasvalolamppu aamiaispöydässä ja reippailu työmatkalla. Olen jo pari kertaa tällä viikolla kävellyt aamulla kotoa Leppävaaran asemalle, matkaa on vajaat kolme kilsaa.

Pahin väsymys alkaa väistyä, ehkä ne muutamat vähän kevyemmät viikot olivat ihan paikallaan. Viikkoon on jo mahtunut juoksua, uintia miehen ja pojan kanssa sekä vähän työmatkapyöräilyäkin. Lomailen joulun välipäivät ja pääsen silloin liikkumaan toivottavasti ihan päivänvalossa! Sitä odotellessa täytyy vielä kärvistellä tämä yksi viikko sysipimeässä. Olisipa edes vähän lunta!

Vuosi sitten oli mökkijärvi jäässä ja maa valkoinen:


Valokuvauskurssilla ope kehui kovasti kamerajalustan kuulapäätä kinopään sijaan, kun kamera on kuulemma siihen helpompi kiinnittää. Petelle oli Rajalan myyjä tänään suositellut kinopäätä. Nyt olen niin pyörällä päästäni, etten oikein tiedä kumpi pitäisi valita. Osaatko suositella jompaakumpaa tällaiselle sunnuntaikuvaajalle?

6 kommenttia:

 1. Eipä ole minusta apua, ihan outoja termejä molemmat :D En nimittäin itsekään omista jalustaa... Hankkia pitäisi.

  VastaaPoista
 2. En määkään noista mitään tiiä, mutta mun jalustassa on näköjään kinopää ja toimii hyvin näppärästi.
  Erittäin helppo kiinnittää ainakin mun tapauksessa.

  VastaaPoista
 3. Oli pakko ottaa näistä vähän selvää, kun en kerran tiennyt mitään :) Muutamia keskusteluja luin digikamera.net-foorumilta. Alkuun olin vahvasti sitä mieltä, että mulle parempi olisi kinopää (suositeltiin maisemakuvaukseen), mutta sitten aloin ajatella, että tuleehan noita liikkuviakin kohteita kuvattua. Kuten koiria ja lasten jalkapalloa. Hmm. Oisko se kuulapää sittenkin kätevämpi... Mutta näköjään se käyttötarkoitus ratkaisee. Pro-kuvaajilla on tietty molemmat. Vaan minä en kyllä heti raski, kun ei keskustelujen perusteella mitään alle 100-200 € jalustaa kannata edes harkita. Huh, onko ne niin kalliita?!

  VastaaPoista
 4. Ammi, minulla on vähän sama tilanne kun kuvailen kaikenlaista. Satasella pitäisi jo saada ihan kelpo jalusta. Valokuvauskurssilla oli yksi rouva, jolla oli yli 300 euron hiilikuitujalusta. Eihän mulla ole pyöräkään hiilikuitua...

  Jaanaba, kiva kuulla vähän kinopäästä. Katsotaan nyt mitä tontut Rajalalta löytää!

  VastaaPoista
 5. Kait se täytyis laittaa jalusta hankintalistalle... Oon lueskellut digikuvauskirjaa ja siitä kyllä saa semmosen käsityksen, että on se ihme että mitään tarkkoja kuvia koskaan oon edes saanut ilman jalustaa. Tai no joo, eihän ne kirjan mukaan edes voi olla äärimmäisen tarkkoja ilman sitä jalustaa.

  Kävin muuten laittamassa sulle muutaman esimerkin mun käsittelemättömistä ja käsitellyistä kuvista siihen tahtoo tahtoo -postaukseen. Kyllä, kuvankäsittelyäkin kannattaa osata ainakin vähän :)

  VastaaPoista
 6. Ammi, kiitos esimerkeistä. Vaikuttavaa! Ja seuraavaksi jalustan ostoon...

  VastaaPoista