sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Uusi pyörä!

Ei tietenkään minulle, vaan hiilikuituinen triathlon-pyörä oppimiehelle (tyttäremme keksimä termi aviomiehelle, eikös olekin osuva). Jo jonkin aikaa tätä oli suunniteltu, ja oikeaa mallia ja kokoakin (52) asiantuntijoiden kanssa selvitelty (kiitos avusta Teemu ja Jupis!). Nyt loppuviikosta tuli Wigglestä sähköpostiin 20 prossan alennuskoodi, ja se oli se viimeinen sinetti päätökselle ja pyörä laitettiin tilaukseen. Nyt jää Peten vanha cyclocross-pyörä sitten pojalle ajeltavaksi.

Samaan aikaan saunassa alkoi olla ongelmia trainerin kanssa. Siinä meni ilmeisesti joku vaijeri jotenkin jumiin, ja vastuksen säätönamiska meni rikki. Nyt kun siinä ei ole säätövaraa, Pete ei saa siitä riittävän kovaa vastusta intervallien ajamiseen. Omat korjausyritykset eivät auttaneet, taisi tilanne itseasiassa mennä pahempaan suuntaan. Nyt en ole ihan varma suunnittelemmeko vielä korjauttavamme sen jossain vai pitääkö tilata samantien uusi.

Kuntoilurintamalla oli parikin lepopäivää, kunnes taas pääsin vauhtiin perjantain kuntopiirissä. Alkupito kesti jo viisi minuuttia, ja kuntopiirissä työjakso on pidentynyt minuuttiin. Nyt tosin tehtiin vain kaksi kierrosta, jotta ehdittiin tehdä kunnon pidot kuntopiirin päätteeksi. Tehtiin kahdesti tämä vanha tuttu amerikkalainen keskivartalonlihastesti:

60 sek lankku
15 sek toinen käsi ylhäällä
15 sek vaihda käsi
15 sek toinen jalka ylhäällä
15 sek vaihda jalka
15 sek vastakkaiset käsi ja jalka ylhäällä
15 sek toinen puoli
30 sek lankku

Eilen aloitin kolmannen viikon Kinetic Revolutionin juoksutekniikkaohjelmasta. Viikon teema on askelen pituus ja kadenssi. Ihan ensimmäiseksi piti kokeilla, kuinka monta askelta ehtii ottaa minuutissa. Minuutissa otetut askeleet laskettiin kolme kertaa, ja sitten laskettiin keskiarvo. Laskin askelparit, ja niitä tuli 82-84 eli kadenssi rennolla juoksulla oli noin 166 (2x83), kun tavoite on 180. Tiesin, että tekniikkadrilleissä pääsen lähelle tavoitetta, koska ne kestävät lyhimmillään 20 sekuntia ja yleensä niiden aikana otan kolmisenkymmentä askelparia. Siinä vain tuppaa minulla käymään niin, että kun syke nousee samaan tahtiin askeltiheyden kanssa.

Pete lähti äsken juoksemaan Märskyyn, ja pian lähdemme pojan kanssa autolla perään. Noin tunnin treenikin on jo valmiiksi katsottu.

3 kommenttia:

 1. Nuo Feltit ovat mainioita pyöriä. Ja 20 prossan alekoodilla hinta oli halpa!

  Nautinnollisia kilsoja Feltille!

  VastaaPoista
 2. Upea pyörä! Onnea uudelle sekä turvallisia ja nopeita kilometrejä! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista ja toivotuksista, Kauramoottori ja Ninni! Nyt vaan odotellaan... Onneksi Jupiskin ehti vinkata, että kannattaa varmistaa että jarruihin tulee eurotyylinen setuppi eli etujarru vasemmalla. Niin tehtiin.

  VastaaPoista