sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Vajaita tunteja

Viikon liikunnat jäivät taas alle viiteen tuntiin:

ma lepo
ti juoksu 45 min, venyttelyt ja lihaskunto 15 min
ke uinti 60 min
to juoksu 32 min
pe uinti 40 min
la lepo
su juoksu 45 min, venyttelyt ja lihaskunto 30 min

Aika rauhallinen viikko siis.

Aamulla kävelin Tapiolaan valokuvauskurssille. Oli tosi kaunis aamu, aurinkokin vähän pilkisteli pilvien välistä. Kamera oli mukana, ja yritin napsia hyviä kuvia jo matkalla. Kurssilla oli 16 osallistujaa, mukavia tyyppejä. Useimmilla oli vähän samanlainen lähtötilanne kuin minulla: uudehko järjestelmäkamera, jota olisi kiva oppia käyttämään. Opettajana oli innostava Lea Kömi. Kurssilta sai erinomaiset eväät kameran mahdollisuuksien hyödyntäminseen. Monta mielenkiintoista uuttakin opeteltavaa asiaa toki löytyi. Hankintalistalle listasin jalustan ja ehkä lankalaukaimen.

Vähän iski kyllä kamerakateus, kun joillain osallistujilla oli uudemmat ja nopeammat kamerat. Lähinnä kyse on siitä, kuinka monta kuvaa kamera ottaa sekunnissa. Olisi kiva saada hyviä pyöräilykuvia kesällä, ja siinä sitä nopeutta tarvittaisiin ja tähänastiset otokseni ovat olleet vaatimattomia. Juttelin asiasta Peten kanssa ja toistaiseksi päädyttiin siihen, että hän aina jarruttaa kisassa kun näkee minut kameran kanssa. Saadaan siten varmasti onnistuneita kuvia ihan tällä nykykamerallakin, eikä tarvitse päivittää uudempaan malliin!5 kommenttia:

 1. Oliko tää viikonloppukurssi vai jatkuuko se pitempäänkin? Kyllä sinä varmasti sillä sun kameralla onnistut saamaan hyviä pyöräilykuvia :)

  VastaaPoista
 2. Tuossa ylemmässä kuvassa on muuten jotain vangitsevaa :)

  VastaaPoista
 3. Ammi, kurssi oli perjantaista sunnuntaihin. Joo, ei ole pyöräkuvien laatu varmaan kamerasta kiinni niin paljon kuin kuvaajasta...

  Mäkin tykkäsin siitä ylemmästä kuvasta. Käytin siinä uutta valovoimaista, kiinteää 50 mm polttovälin zoomia. Se on ihan mahtava objektiivi!

  VastaaPoista
 4. Mulla on kans yksi kiinteäpolttovälinen 50 mm objektiivi (suurin aukko f1.8). En vaan ole sitä oikein paljon käyttänyt, kun mun mielestä se polttoväli on vähän epäkäytännöllinen. Sisällä usein tarvis enemmän valovoimaa, mutta tuolla putkella ainakin meidän asunnossa tahtoo tulla seinät vastaan. Polttovälin kinovastaavuus croppikennolla (mun uudessakin kamerassa on sellanen) on kuitenkin 80 mm. Mutta pitäis kyllä kuljettaa objektiivia enemmän mukana ulkona, saishan sillä vähän erilaista syväterävyyttä aikaiseksi kuin mitä monella muulla mun putkella, joissa isoin aukko yleensä taitaa olla f3.5-4.5.

  VastaaPoista
 5. Ammi, ihan sama objektiivi kuin mulla. Rajalan kurssilla kerrottiin sen sopivan hyvin henkilö- ja tilannekuvaukseen. Olen ollut siihen hyvin tyytyväinen! Kaikkea valokuvauskampetta sitä pitäisi mukanaan raahata... Äskenkin työmatkapyöräillessä mietin, että tosi monesta paikasta saisi hyviä kuvia, jos olisi jalusta.

  VastaaPoista