lauantai 7. heinäkuuta 2012

Kiskon kisaraportti 2012

Kiskon kisa päättyi tänään osaltani hienoon palindromiaikaan 3.03.03. Sijoitus oli kahdeksas, naisia oli kisassa yhteensä 18. Kannustus ja olosuhteet olivat taas kivasti kohdallaan, ja kisasta jäi hieno fiilis.

Pikamatkalla tänään kisanneen Aten kanssa rannassa ennen starttia:


Uintiosuus uitiin yhtenä lenkkinä, joka oli merkitty tosi mahtavan kokoisilla poijuilla. Naisille oli oma lähtökarsina, ja pääsinkin siitä liikkeelle mukavasti. Lähdössä ei tullut juuri mitään kontaktia, mutta molemmilla kääntöpoijuilla tuli pientä potkua päähän. Toisella kerralla lasitkin lipsahtivat otsalle. Uidessa yritin miettiä pitkiä vetoja ja kunnon kiertoa, vauhti oli varmaankin ainakin suunnilleen sitä tavoittelemaani matkavauhti plussaa. Uintiin meni aikaa 30.04.Ekassa vaihdossa laitoin pyöräilykengät ilman sukkia, ja jälkeenpäin vähän tyhmästi vielä pyöräilyhanskatkin. Niiden (märkiin) käsiin saamiseen meni ihan tuhottomasti aikaa, eikä niistä varmaan ollut tänään yhtään hyötyä. T1 3:09.

Pyöräily alkoi tosi pitkällä ja jyrkällä mäellä, enkä saanut oikean kengän klossia kiinni ihan heti. Se napsahti paikalleen vasta mäen puolivälissä. Etukäteen olin päättänyt etten näännytä itseäni siihen ensimmäiseen mäkeen vaan yritän ajaa sen kuuluisan vahvan pyöräosuuden. Rauhallisesti menin siis, syke oli kuitenkin jo ihan hyvin koholla uinnin ja vaihdon jälkeen. Sykemittari oli minulla mukana vain pyöräilyosuudella. Se ajettiin yhtenä 40 kilometrin lenkkinä, aika 1:25:15.Toinen vaihto meni kohtuullisesti, 1:50. Laitoin sukat ja juoksukengät jalkaan ja lippiksen päähän. Hanskat jätin käsiin.

Pari ensimmäistä juoksukilsaa tuntuivat melko raskailta, ja mietin että näinköhän pystyn juoksemaan koko matkan. Mielessä laskin askeleita ja tsemppasin itseäni yks kaks yks kaks pysymään liikkeessä. Kahden ja puolen kilsan kohdalla seurakaveri Jenni sai minut kiinni ja vajaan kilsan juoksimmekin samaa matkaa, kunnes hän meni menojaan. Toinen vitosen kierros tuntui ensimmäistä helpommalta, ja lopussa oli kiva ottaa loppukiri hyvän alamäen saattelemana. Juoksuaika 1:02:43.Kaikki kisan tulokset löytyvät täältä.

Plussat lyhyesti:
Uinti meni hyvin, nousin järvestä viidentenä naisena. Tänä vuonna selvisin myös ilman nestevajausta, ja energiat riittivät hyvin kisan loppuun saakka. Lisäksi päästin vaihtoalueelta juoksemaan ennen voittajan maaliintuloa. Molemmilla aikaisemmilla kerroilla voittaja on tullut maaliin kun olen vielä solminut lenkkareiden nauhoja. Sekin oli kivaa, että pystyin juoksemaan koko matkan.

Ja miinukset:
Parantamisen varaa jäi mm. vaihtohommiin, hanskat ovat perusmatkalla ihan turhat. Pyöräosuudella geelit alkoivat jostain syystä tökkiä, kolmatta en enää saanut alas. Pitää varmaan yrittää löytää joku parempi maku tai ottaa pelkkää urheilujuomaa. Ja lopuksi olisi kyllä ollut kiva pysyä Jennin peesissä juoksuosuudella!

Vaikkei kolme tuntia vielä alittunutkaan, olen kisaan tosi tyytyväinen. Petekin laittoi asiat kerralla perspektiiviin, kun muistutti hänellä menneen 11 vuotta neljän tunnin alitukseen maratonilla. Jos ei ekalla, niin sitten tokalla... Seuraavan kerran kisaan todennäköisesti elokuussa Pajulahden perusmatkalla.

Takana on hieno treenivuosi, ja siitä iso kiitos kuuluu Jupikselle, joka jo reilun vuoden ajan on tehnyt treeniohjelmat minulle ja Petelle. Olemme saaneet harjoitella terveinä ilman rasitusvammoja, ja selvästi ollaan tehty oikeita asioita. Treeniä on ollut meille juuri sopivasti, 7-8 tuntia viikossa. Paljon enempään ei meillä työn, perheen ja kaikkien muiden hyvin asioiden vuoksi olisikaan aikaa.

Kesäloman parhaat hetket ovat kuitenkin vielä edessäpäin. Yksi huipentuma on huomenna, kun siskoni tulee tyttäriensä kanssa Suomeen pariksi viikoksi. Jälleennäkemistä on taas odoteltu monta kuukautta, olen tosi iloinen siitä että siskoni haluaa viettää muutamat harvat lomapäivänsä Suomessa!

21 kommenttia:

 1. Onnittelut hienosta kisasta! Hyvät kuvat.

  Oliko sulla geeliä, vettä ja urheilujuomaa, kaikkee noita kolmee mukana?
  Kuvasta päätellen saitte juosta ekaan vaihtoon alamäkee, aika mukavaa. =)

  Määki meen Pajulahden perusmatkalle, siellä sitten ehkä nähdään. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pete oli kameran takana ja olin evästänyt häntä rajaamaan tarkasti. Hyvin onnistui, urheiluasetuksilla.

   Mulla oli yhdessä pullossa vettä ja toisessa maltopohjaista urheilujuomaa. Geelejäkin oli paljon. Viidentoista minuutin välein otin joko geelin ja vettä tai urheilujuomaa, kunnes geeli alkoi tökkiä.

   Ekaan vaihtoon tultiin kyllä ylämäkeen uimasta, mutta pyörä ja juoksu päättyivät jyrkkään alamäkeen.

   Toivottavasti nähdään taas Pajulahdessa!

   Poista
  2. Tommonen maltopohjainen urheilujuoma vois sopia mullekin, ehkä sitten ei alkais ne vattankipristelyt joita koen jos otan kaikkee sekaisin.

   Sekoitatko sen itse vai ostatko valmiina jauheena tms.?

   Uimasta juoksu ylämäkeen on kaameeta, en tykkä yhtään kun jotenkin jalat on tosi raskaat kun pitäis juosta suoraan uinnista.

   Poista
  3. Saimme yhdeltä ystävältä tuliaisiksi Leader Sports Nutritionin Active Sport -jauhetta. Itse ei oltu sitä kaupan hyllyllä huomattu. Sen makuun pitää ensin tottua, mutta kyllä se sitten putoaa ihan hyvin ja maistuu jopa hyvältä. Se on hampaillekin parempaa, varmaan vatsakin sietää sitä paremmin kuin sokeripohjaisia juomia.

   www.leadernutrition.net

   Poista
  4. Kiitos. Mulla on maltojauhetta ja oon sitä joskus laittanut urheilujuomaksi veden joukkoon ja tiedän kyllä maun. Täytyykin nyt keskittyä tähän aiheeseen.

   Poista
 2. Hyvä Pia, hieno suoritus! Tällä kertaa sää ei ollut aivan helteinen, vaikka kostean lämmintä olikin. Mulla on ollut Gutzyn geelit tänä kesänä käytössä ja toimineet hyvin, ainakin meikäläisen makuun.

  Elokuussa sitten taas tositoimiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Mikko! Mukavan lämmin oli kyllä, onneksi ei kisan aikana satanut ja asfalttikin oli pääsääntöisesti kuivaa. Mun pitää kyllä kokeilla jotain muuta kuin Dexalin geelejä, ne on niin pahoja. Seuraavaksi siis Gutzy...

   Joo, vähän lisää treeniä ennen elokuuta ja sitten taas kisaan!

   Poista
 3. Loistava suoritus!

  Mitäs Atte tykkäs siitä Vantaalta ostetusta uimalakista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kyllä hän sitä näytti päässä pitävän uimalenkillä, eli ehkä osasin ostaa hyvän :)

   Poista
 4. Hienoa Pia! Onnittelut hyvin menneestä kisasta :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Hanne! Näköjään se loppuaikakin parani vielä yli puoli minuuttia: 3.02.26. Tuloksia on siis vähän korjattu uintiin kuluneen ajan suhteen.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Onnea! Hyvän kisan oot vetänyt. :)

  VastaaPoista
 8. Hiukan myöhästyneet onnittelut minultakin!
  On täällä ollut huisketta viikonloppu omien kisojen järjestämisten kanssa, niin etten ole kerinnyt muiden päivityksiä lueskelemaan.
  Kirjoitit että olosuhteet olivat kohdallaan, ilmeisesti teille ei sattunut lauantaiksi sellainen helle kuin meille... +26 astetta kuumimmillaan :( turhan kuuma 24h:n juoksijoille.
  Vielä tuo kommentti hienosta treenivuodesta pistää kovin mietteliääksi, nyt kun itsellä juoksumäärien kasvu on tuonut vaivaa vaivan perään. Pitäisi löytää kohtuus ja omalle kropalle sopiva treenimuoto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki! Ei sattunut vissiin ihan hellettä, mutta lämmintä ja kosteaa oli kyllä juostessa, ei ihan kaikkein kevein keli. Tuntui myös vauhdissa.
   Juoksu on mulla ollut aika vähissä, peruskestävyyttä pystyy hyvin hankkimaan myös pyörällä. Kannattaa kokeilla, mikä itselle tuntuu hyvältä ja sopivalta.

   Poista
 9. Vähän myöhäiset onnittelut vielä täältäkin!
  Mulla on myös Active Sport kisajuomana, maku tosiaankin vähän erilainen muihin urheilujuomiin verrattuna mutta tottuu nopeasti. Juomanhan on kehittänyt eräs maineikas seuralaisemme ;-)
  Varttimatkalle pitäis riittää pyörässä pari geeliä, ei ainakaan kolmea enempää. Lisäksi urheilujuomaa/vettä. Tietty vois kokeilla pelkällä Active Sportillakin mennä, laskee vaan että hiilareita tulee riittävästi.

  VastaaPoista