maanantai 9. heinäkuuta 2012

Sattumankauppaa

Pete ajoi eilen taas autolla Kettulan Pirtille lähteäkseen siitä pyörälenkille. Heti aamusta pihassa oli pari autoa, kun muutama rouvashenkilö oli tullut siivoamaan edellisiltaisten häiden jälkiä. Hyvän huomenen toivotusten jälkeen yksi rouvista tulikin Petelle juttelemaan, kun hän oli ottamassa pyörää autosta. Kävi ilmi, että rouva oli noin vuosi sitten voittanut Giant-maantiepyörän Eurosportin arvonnassa. Pyörälle ei ollut hänellä mitään käyttöä, ja hän tarjosikin sitä Petrille ostettavaksi; Petri kun oli selvästi pyörämiehiä. Lähtötiedot olivat melko niukat: Giant TCR 0 -maantiepyörä, jossa on kippurasarvet ja 28-tuumaiset renkaat. Yhteystietoja vaihdettiin.

Googlailun ja muutaman puhelun jälkeen Pete ja Atte lähtivät tänään katsomaan vielä pahvilaatikossa olevaa pyörää Suomusjärven keskustaan, Kitulaan. En yllättynyt, kun heillä paluureissulla oli taas yksi uusi pyörä auton katolla. Atte on tähän saakka lainannut trihommia varten Peten cyclocross-pyörää, ja sai nyt oman ensimmäisen maantiepyöränsä. Hinta oli sopiva, kun sekä ostaja että myyjä olivat tyytyväisiä.

Kohta täytyy varmaan poistaa kotisaunasta lauteetkin, että saadaan kaikki pyörät sateelta suojaan. Tähän saakka ei saunan rakenteisiin vielä ole tarvinnut puuttua, vaikka se viimeiset pari vuotta onkin ollut varastona ja traineripyhättönä.3 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No niin tosiaan, joskus käy tuuri. Oltiin jo vähän ehditty miettiä pitäisikö Atelle hankkia maantie- vai triathlonpyörä. Varmaan tämä oli ihan hyvä ratkaisu! Pienten tuunailujen jälkeen ensilenkille päästään ehkä jo tänään.

   Poista
  2. Minä oon aina sanonu, että suuresta suusta on joskus hyötyäkin ;) Tässä tilanteessa se suuri suu taisi olla pyörän myyjällä ja molemmat sitten hyötyivät :)

   Minä säästin viime viikolla monta kymppiä, kun olin viemässä pyörää huoltoon, että vaihtavat ohjaustangon ja laittavat uudet teipit (varmaan ihan helppo homma, mutta ei millään innostanut alkaa itte kokeileen...). Vaan sattuipa tulemaan töissä asiasta puhetta ja kävi niin, että virastomestari otti mun pyörän ja palautti seuraavana päivänä tanko ja teipit vaihdettuna. Hän hyötyi asiasta mun vanhan tangon verran :)

   Poista