sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Vantaan puolikas 14.10.2012

Sää suosi juoksijoita tänään Vantaalla. Pete juoksi kokonaisen ja minä puolikkaan maratonin. Lähdimme kotoa kymmenen maissa, ja ihan mukavasti ehdittiin vaikka melkein eksyttiinkin matkalla. Eipä paljon muuten tule Vantaan suunnalla liikuttua.

Otin pari kuvaa maratonin lähdöstä ja sitten siirryin noin 500 metrin päähän risteykseen seuraamaan juoksua. Maratonin lähtö oli klo 11 ja puolikkaan klo 14, joten pari tuntia oli aikaa seurata Peten ja muiden tuttujen taivallusta maratonilla. Kuvassa vihreässä takissa etualalla Ylen kuvaaja.Petellä oli kevyt askel reilun viiden kilsan jälkeen:Pari kierrosta ehdin katsoa Peten juoksua, ja söin siinä yhden hilloleivänkin ennenkuin oli aika lähteä valmistautumaan omaan lähtöön. Kävin pikaisesti veskissä, herättelin selkää vartin pilateksella ja kävin viemässä ylimääräiset vaatekerrat autoon. Ehdin juoksennella vartin verran, ja sitten pitikin jo lähteä viivalle.Melko takaa lähdin juoksemaan, ja ensimmäinen kilsa olikin melkoista ohittelua. Ekat kilsat juoksin seurakaverin kanssa, mutta hän tipahti kyydistä pysähdyttyään ensimmäisellä huoltopisteellä. Olin ottanut omat urheilujuomat mukaan, pysähdyin vain pari kertaa ottamaan lasin vettä. Kamerakin oli mukana, ja ekalla kierroksella otin kuvan omakotialuueella, jossa oli ihan mahtava kannustusmeininki; musiikkia, Suomen lippu, rummut ja paljon kannustavia, iloisia ihmisiä. Kuva ei ollenkaan anna sille oikeutta, otin sen vähän liian aikaisin (ja sitten se vielä tärähtikin...).Toisella kierroksella en enää pystynyt pitämään yllä samaa vauhtia, ja mitä pitemmälle juoksin, sitä varmempi olin siitä etten tänään pysty alittamaan kahta tuntia. Yritin kuitenkin parhaani mukaan laittaa tossua toisen eteen, ja olikin kiva juosta maaliin kun tiesin Peten siellä jo odottavan. Maalissa piti vähän vetää henkeä ja reidetkin meinasivat krampata kun lähdin uudelleen liikkeelle. Muistan Jupiksen kertoneen, että väsynyt ja harjoittamaton lihas kramppaa, ja sellaiset olivat siis etureiteni tänään. Pitänee lisätä puntitreeniä tulevalla kaudella!Loppuaikani tänään oli 2.01.14, Petellä 3.52.19. Kiitos kaikille tutuille tsempeistä ja kannustuksesta matkan varrella! Nyt lepäillään pari viikkoa, ja uusi kausi pk-treenailuneen alkaa Heltrin leirillä lokakuun viimeisenä viikonloppuna.


5 kommenttia:

 1. Onnea molemmille hienosta juoksusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne! Kiva oli juosta, ja kyllä ehdin maaliinpääsyäkin jo matkalla odottaa.

   Poista
 2. Onnee onnee molemmille.

  Mää haluaisin kans vielä yhden puolikkaan juosta tänä vuonna, toivottavasti löydän jonkun sopivan. =)

  VastaaPoista
 3. Jaanaba, kiitos kiitos!

  Kyllä noita puolikkaita vielä varmaan jossain on, tsemppiä etsisikelyyn. Kivan pituinen matka, ja logistisesti niin paljon helpompaa kuin tri-kisoihin osallistuminen, kun ei tarvitse raijata sitä tavaraa vaan lenkkarit riittää.

  VastaaPoista