tiistai 27. marraskuuta 2012

Alaraaja-analyysi

Kävin eilen Suomen Urheilufysiossa Leppävaarassa alaraaja-analyysissä. Se on ollut mielessäni jo viime keväästä, kun juoksu ja siihen liittyvät ongelmat tulivat puheeksi yhdellä pyörälenkillä. Juttelukaveriksi sattui silloin seurasta tuttu fysioterapeutti, ja viime viikolla varasin vihdoin häneltä ajankin.

Reilun tunnin ajan jalkaterän, niukkoja, polvia ja vähän lonkkiakin väännettiin eri suuntiin. Kävelin ja juoksin vähän juoksumatollakin, ja tuloksia katseltuna yhdessä videolta. Polvet ovat kuulemma jämäkät, vasempi vähän enemmän yliojentuva kuin oikea. Jotain minussa on varmaan pielessä, koska taas olin iloinen kun jotain korjattavaa sentään löytyi! Ei kai kukaan nyt halua kuulla, että varpaiden liikkuvuutta ja lantion hallittavuutta pitää parantaa ja lantion toispuolisuus poistaa, muun muassa!

Oikeasti on tietysti ihan hyvä tietää, mistä juoksuun liittyvät ongelmat johtuvat ja varsinkin mitä niille voi tehdä. Nyt selvisi sekin, miksi juoksu on välillä tuntunut vähän toispuoleiselta; vasemman jalan toiminta ei ole ihan optimaalista. Ongelmia on lähinnä jalkaterässä ja lonkassa. Onneksi sentään polvi siinä välissä on jämäkkä! Sain täsmäliikkeitä treenaamiseen tueksi ja vahvistusta sille, että oikealla tiellä ollaan. Tavoitteena on saada vasenkin jalka toimimaan kunnolla niin, että juoksu on nopeampaa ja taloudellisempaa jo ensi kesänä.

Mahdotonta on sanoa, johtuuko kolmen vuoden takainen välilevyn pullistuma näistä juoksutekniikan virheistä vai vaurioituivatko hermostukset vasta pullistuman yhteydessä. Sillä ei onneksi ole niin kamalan paljon väliäkään, pääasia on että homma taas etenee.

Flunssa puolestaan ei ole oikein mennyt minnekään, se on sitä kurjaa laatua että töissä voi käydä mutta treenata ei oikein voi. Kuumetta ei ole, mutta olo on väsynyt.


2 kommenttia:

  1. Hei, munkin mielestä on aina kiva kuulla, jos jossakin tekniikassa on jotain parannettavaa. Sehän tarkoittaa aina sitä, että asian parantamalla voi päästä vielä kovempaa.

    Toivottavasti jumppaliikkeet auttavat ja ei tuu enää ongelmia juoksun kanssa. Ja muista se maltti :)

    VastaaPoista
  2. No hyvä, että joku muukin.. Parantaminen on aina mukavaa kyllä. Ehkä minussa asuu pieni perfektionistikin.

    Toivottavasti jumppailu tosiaan auttaa. Ainakin tähän saakka kokemukset ovat olleet rohkaisevia. Kiitos muistutuksesta!

    VastaaPoista