maanantai 7. tammikuuta 2013

Harjoituspäiväkirja-asiaa

Olen pitänyt harjoituspäiväkirjaa Excelissä jo muutaman vuoden. Vantaan puolikkaan jälkeen en kuitenkaan enää ole treenejä sinne jaksanut merkkailla. Vaikka läppärillä olenkin melkein joka ilta, jotenkin ei vaan ole tullut sinne Excelin puolelle eksyttyä. (Valkulle tiedoksi, että ihan viitteellisen ohjelman mukaan on kuitenkin treenattu, vain se ylösmerkkaaminen on jäänyt.) Siksi minulla ei nyt ole esittää mitään yhteenvetoa tuntien muodossa päättyneestä vuodesta. Toisaalta en haluakaan tästä harrastuksesta mitään pakkopiirakkahässäkkäesitystä, vaan ensisijassa vaan sen hyvän kunnon ja mielen, jonka saan ilman tilastojakin. Siinä mielessä kaikki siis ihan hyvin.

Tänä vuonna olen päässyt lenkille vasta kerran. Juoksin Aten kanssa reilun kympin Central Parkissa perjantaina. Flunssa taisi vielä vähän vaivata, kun syke oli melko korkealla vaikka vauhti ei ollut. Juoksumaan piti kuitenkin päästä kun siellä oltiin, ja samalla testaamaan uusia lenkkareita, juoksutoppia -trikoita ja -hametta. Hyvin toimivat kaikki, vaikka vähän liikaa olinkin laittanut päälle. Metrolla ajeltiin mennen tullen, koska jalkakäytävillä oli heti aamusta niin paljon porukkaa ettei siellä oikein mahtunut juoksemaan. Ja olisihan siitä lenkistä aika pitkäkin tullut jos siirtymätkin oltaisiin hölkkäilty.

Alunperin meidän piti Aten kanssa juosta vain reilu vitonen. Olin jo katsonut kääntöpaikankin valmiiksi, mutta niin vaan ohi juostiin. Havahduin asiaan vasta, kun olimme jo melkein Keskuspuiston pohjoispäässä. Eihän siinä auttanut muu kuin juosta takaisin puiston toista reunaa.Lenkkareissa lähdin Petrin viitoittamalle tielle ja ostin Sauconyn Fastwitchit. Ne olivat Wasatch Running Centerissä tarjouksessakin, reilut 70 taalaa. Atellekin ostettiin samanlaiset. Ainakin näin alkuun ne tuntuivat mukavan kevyiltä ja tuntuma alustaan oli paljon parempi kuin aikaisemmissa Brookseissani. Pohkeet tulivat ensimmäisestä lenkistä kipeiksi, ehkäpä pientä siirtymää kanta-askelluksesta päkiän suuntaan on jo tapahtunut!

Ostin jo monta kuukautta sitten Polarin Datalinkin, jolla harjoitustiedot saa siirrettyä tietokoneelle. Ajatuksissa se siirtäminen oli koko syksyn, ainakin ajoittain, mutta ei koskaan silloin kun käyttöönottoon ja opetteluun olisi ollut aikaa. Eilen ja tänään oli ja sainkin sen toimimaan. Pieni pettymys oli se että kellossa on tallella vain parikymmentä viimeisintä harjoitusta. Onneksi vuoden ensimmäisen juoksun datat sentään ovat tiedossa. Nyt uuden vuoden kunniaksi alan siis Polarpersonatrainer.com -sivuston aktiiviseksi käyttäjäksi. Paljon muuta ei tarvitse muistaa kuin laittaa mittari päälle kun sporttailee ja muistaa siirrellä tiedostoja koneelle vähän nykyistä tiuhempaan tahtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti