sunnuntai 8. joulukuuta 2013

5 asiaa, jotka opin tällä viikolla

Tämä on ollut tosi mukava viikko. Olen käynyt sekä fysioterapeutilla että osteopaatilla ja saanut lisäksi tehtyä kaikki treeniohjelmassa mainitut jumpat. Viikon treeni #6 tosin muuttui juoksusta  kävelyksi. Perustelin tätä itselleni niin, että sen pitikin olla palauttavaa.  Kävelyä en kuitenkaan oikeasti laske treeniksi, joten jätin sen tunnin merkkaamatta Movescountiin.

Aikaisemmin sain treenit viikonpäiville ripoteltuina, mutta nyt uudessa mallissa saan listan kaikista viikon treeneistä tärkeysjärjestyksessä. Se on parempi systeemi, sillä nyt voin itse suunnitella mitä teen ja milloin. Ja jos jotain pitää jättää tekemättä, niin mieluummin jotain sieltä listan häntäpäästä.

Koska tykkään tehdä listoja, tässä siinä muodossa muutama opittu asia kuluneelta viikolta:

  1. 1000 metrin matkan laskeminen uidessa on yllättävän vaikeaa. Tiistaina ohjelmassa oli tonnin testiuinti, mutta uin vahingossa 1100 metriä tai jotain sinne päin. Movescountin datasta laskeskelin illalla, että todennäköisesti hieman alle 18 minuuttia oli oikea aika. Niin kauan menee hyvin, kun ajatus ei lähde harhailemaan ja toistan aina käsivetojen tahdissa uituja metrejä 100-125-150 jne. Aina jossain vaiheessa mieli kuitenkin vaeltaa muualle, ja sitten pitää ottaa laskelmat taas varman päälle ja aloitan uudelleen väärästä kohdasta. Ja mikä ihme siinä on, että testit aina jännittävät?
  2. Punttisalillakin voi (ehkä) viihtyä. En jostain syystä koe paikkaa omakseni, mutta tällä viikolla viihtymistä edesauttoi se, että sain alkulämmittelyksi juosta Esport Arenan (tai oikeammin Ratiopharm Arenan) sisäradalla 15 minuuttia. Itse treenin kesto oli 45 minuuttia, ja siinä piti pysyä tiukasti, sillä tyttäremme odotti meiltä kyytiä kotiin Arenan kahvilassa. Oli kiva tietää, että viimeistään varttia vaille pitää lopettaa. Olen joskus muissakin epämieluisissa hommissa käyttänyt munakellotaktiikkaa: päätän jo etukäteen kauanko hommaa teen ja lopetan kun aika on kulunut. Joskus käy niinkin, että alkuun päästyään ei malta lopettaa. Ei kuitenkaan toistaiseksi kuntosalilla.
  3. Vaikka väsyttää, kannattaa lähteä treenaamaan. Se oikeasti virkistää. Totesin tämän melkein joka päivä tällä viikolla. 
  4. Vaikka suurin osa vuorokaudesta on pimeää, valo on tosi upea silloin, kun aurinko paistaa tai edes kurkistaa pilviverhon takaa. Mökillä lauantaina harmitti, ettei kännykällä saanut kunnon kuvia. Pitänee ottaa järjestelmäkamera ahkerampaan käyttöön.
  5. Pitkät viikonloput ovat tosi kivoja! Olen päättänyt pitää ylityövapaita vuoden kaksi viimeistä perjantaita. Nyt on jäljellä vain kahdeksan työpäivää ennen reilun viikon mittaista joululomaa!
Mökillä keskellä päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti