tiistai 7. tammikuuta 2014

Viiden sisurin lenkki

Pete ja poika lähtivät eilen cyclocross-pyörälenkille muutaman seurakaverin kanssa. Minä jäin kotiin viettämään lepopäivää, kun tiesin menon tuolla porukalla olevan minulle maastopyörineni vähän liian haipakkaa. Niinpä olin noin tunnin päästä valmiiina hakemaan poikaa kotiin autolla, kun hänen molemmat sisärenkaansa olivat poksahtaneet. Taisivat renkaat olla jo valmiiksi huonossa kunnossa. Hän onkin viime ajat ajellut enemmän autollaan kuin pyörällä. Peten tullessa kotiin kuulin hänellä olleen yhteensä peräti kolme rengasrikkoa, viimeisin parin kilsan päästä kotoa. Hän sentään pääsi kotiin omin neuvoin kävellen. Olisi ehkä kannattanut ostaa renkaat, joissa on pistosuojaus... Viisi sisärengasta siis meni yhdellä lenkillä, vaikken minä ollut edes mukana!

Aloitin viikon taas työmatka-ajolla. Kyllä se vaan oli hienoa tänäänkin ajaa tihkusateisessa harmaassa aamussa Hesperian puistoon ja ilahtua taas kaikista kauniista lyhdyistä. Vähän tuntui raskaalta polkeminen, pitää varmaan tarkistaa rengaspaineet pyörästä. Töissä vaihdoin pitkät trikoot lyhyisiin ajaakseni treenin Wattbikella. Parikymmentä minuuttia ajettuani hoksasin, että olisi varmaan ollut fiksua syödä vähän aamiaista tai ottaa edes joku patukka mukaan. Nyt eväänä oli vain vettä. Noh, ehkä muistan seuraavalla kerralla.

Kuva parin vuoden takaa. Salilla ei mikään ole muuttunut.
Jaksamisessa auttoivat melkoisesti iPodiini eilen lataamani uudet biisit. Mm. näistä Runner's Worldin ja The Guardianin artikkeleista olen oppinut, että musiikki voi lisätä suorituskykyä jopa 10-15 %. Artikkeleissa puhutaan pääasiassa juoksusta (Guardianissa on yksi esimerkki kuntopyörästäkin), mutta uskon musiikin lisäävän motivaatiota ja auttavan tsemppaamaan myös sisäpyöräilyssä. Tänäänkin tuntui siltä että ilman iPodiani en olisi jaksanut ihan niin hyvin. Kuulokkeet päässä minulla tulee hieman epämiellyttävä eristynyt ja ulkopuolinen olo. Siks kuuntelenkin musiikkia treenatessa melko harvoin: vain juostessani sisäradalla tai ajaessani Wattbikella.

Päivä huipentui lentokentällä iltapäivällä, kun saimme tyttäremme kotiin Thaimaasta vajaan kahden viikon loman jälkeen. Kiva, kun on koko perhe taas saman katon alla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti