lauantai 8. helmikuuta 2014

Luettua

Tykkään lukea lehtiä ja kirjoja perinteiseen tapaan paperilla. Meille tulee kotiin Hesari ja pätkätilauksena nyt kolmen kuukauden ajan myös Hufvudstadsbladet. Töissä luen joka päivä myös Ilta-Sanomat. Mökille tulee lisäksi viikonloppu-Hesari ympäri vuoden ja sen lisäksi joka torstai paikallislehti Ykkössanomat. Ykkössanomien määrästä postilaatikossa on aina helppo päätellä kuinka kauan on edellisestä visiitistä mökille. Tänään niitä oli yhteensä kuusi, joten vähän on kiirettä pitänyt, kun ne kaikki pitää vähintään  selata.

Nyt on lehdet lukaistu, ja yksi kiinnostava uutinen löytyi: Leppäkorpi-Kiikala -tien määräraha-aloitteesta on äänestetty eduskunnassa. Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Niinistö esitti loppuvuonna tekemässään talousarvioaloitteessa määrärahoja huonokuntoisenja kupppaisen tien kunnostamiseen. Juttu kosketti minua siksi, että kesäisillä pyörälenkeillä olen jo monta vuotta harmitellut tien huonoa kuntoa. Siinä on kuoppien lisäksi paljon railoja ja asfaltti on erittäin kulunut ja epätasainen. Näillä näkymin ei tilanteeseen ole parannusta näköpiirissä, sillä aloite äänestettiin kumoon. Jutussa kerrottiin, että tielle on levitetty savihiesua, mutta se on lähinnä kosmeettinen toimenpide eikä vahvista tien runkoa. Likaakohan se savihiesu meidän pyöriä ensi kesänä?

Kuvan risteykseen on meidän mökiltä noin kahdeksan kilsaa.

Toinen kiva juttu löytyi Ilta-Sanomien Sunnuntai-liitteen Ilon kautta -palstalta: "Alkaako ahdistamaan? Kielitoimisto teki radikaalin päätöksen: nyt suomalaiset voivat "alkaa tekemään". Ilon kautta: Tämä uutinen on testi. Jos sen lukeminen ei ahdistuta, olet ns. elämässä kiinni. Onneksi olkoon." Minä vissiin en sitten ole, joten alkoi naurattaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti