sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Hiilihydraattia

Mökillä ollaan ja vähän pihahommia on saatu aikaiseksi, lähinnä kuitenkin vaan koivun siitepölyn huuhdontaa terasseilta ja kesäkalusteiden siirtoa oikeille paikoilleen. Veteen ei vielä olla uskaltauduttu, kun jätettiin märkäpuvutkin tarkoituksella kotiin.

Eilen kävimme molemmat lyhyellä juoksulenkillä, jonka jälkeen Pete motivoi minut tekemään kanssaan 30 min kotikuntopiirin. Sitä olikin paljon kivempi tehdä eilisessä aurinkoisessa säässä kuin pari viikkoa sitten sateessa! Ajattelimme uhrata lihaskunnolle jatkossakin tuon puoli tuntia viikossa suunnilleen näin:
  • ensin vähän pitoja (3 min lankku ja 1 min/kylki)
  • erilaisia selkä- ja vatsalihasliikkeitä 22 min suunnilleen niin että 40 min on työtä ja 20 min lepoa ja seuraavan liikkeen mietintää siinä välissä
  • kuntopiirin päätteeksi Heltrin kuntopiiristäkin tuttu "Amerikan herkun" eli tämä core-testi.
Sunnuntaiseen tapaan tänään oli vuorossa pitkä pyörätreeni. Testasin nyt sitä, miten saan syötyä pitkässä treeneissä ja kisoissa tarvitsemani 60 g hiilihydraattia (hh) tunnissa. Tein kolmeen pulloon Fast Lemon -urheilujuomaa, jokaisessa 38 g hh. Suunnitelmana oli juoda yksi pullo tunnissa. Join yhden kolmanneksen pullosta aina 20 minuutin välein. Joka kolmannella kerralla otin lisäksi yhden geelin. Geeleissä näytti kussakin olevan 22-25 g hh. 

Hyvin pysyin tahdissa, ja kaikki juoma meni alas helposti. Geelin ottamisen jälkeen vatsa hieman kipristeli, mutta sen vakavammilta imeytymisongelmilta säästyin. Toki vauhtikin oli maltillista (26,3 km/h), kovemmalla teholla olisi voinut olla vähän hankalampaa. Täytyy nyt vielä miettiä, josko ottaisin joka kolmanteen pulloon aina vettä ja silloin yhden geelin 20 minuutin välein. 

GU Chompseja minulla oli mukana Mallorcalla, ja ylämäissä oli aika kiva palkita itsensä sellaisella silloin tällöin. Niistä saisi varmasti kivaa vaihtelua geeleihin, kun ovat vähän erilaisessa muodossa.

Lähtöpaikkana oli taas Kasvihuoneilmiön piha, jonne on meidän mökiltä matkaa 7-8 kilsaa. Kasvihuoneilmiön pihassa pumpataan renkaat ja laitetaan pullot telineisiin. Tykkään ihan älyttömästi tuosta alla olevassa kuvassa näkyvästä Lezyne-pumpusta, jonka toinen pää ruuvataan kiinni prestaventtiiliin. Helposti tulee hyvät paineet!


Ajoimme molemmat omaa vauhtia Suomusjärvelle vanhaa Turuntietä, sieltä Kiskoon ja edelleen Karjalohjalle ja Sammattiin. Väistin tiellä kävelevää mehiläistä, näin kaksi rusakkoa ja yhden kurjen ja moikkasin kahta vastaan ajanutta pyöräilijää. Koska Pete ajoi edellä paljon kovempaa, minun lenkkini päättyi Kettulan kylään asfalttitien päähän, jossa hän odotteli autoineen. Sieltä mä tuun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti