perjantai 16. toukokuuta 2014

Kahden testin viikko

Ensimmäinen viikko uudessa työpaikassa on nyt ohitse. Siihen on sisältynyt todella paljon uuden opettelua lähimmän vessan sijainnista erilaisiin sijoitusinstrumentteihin. Tosi mielenkiintoista on ollut, ja uuden opettelu jatkuu varmaankin pari seuraavaakin viikkoa jos ei jopa kuukautta. Maanantai-aamuna Omegawave-mittauksessa oli stressi korkeammalla kuin koskaan aikaisemmin: 5. Ehkä siinä mittauksessa siis jotain perää on. Ensi maanantaina on varmasti helpompaa.

Tänään perjantaina ajoin ensimmäistä kertaa pyörällä uuteen paikkaan Kluuvikadulle. Noin kilsa tulee lisää matkaa verrattuna edelliseen työpaikkaan, mutta se onkin todella hidas pätkä Helsingin ydinkeskustassa. Risteyksiä on paljon, samoin pyörätiellä seikkailevia jalankulkijoita sekä tietenkin sopivasti myös tietöitä. Pyörää ei saa minnekään sisälle, vaan se pitää jättää pihalle. Oli se ainakin tänään vielä tallella kun lähdin kotiinpäin. Työpaikalla on pari suihkua, ja työpöydän laatikoihin mahtuu kaikki tarpeellinen suihkusälä. Ihan hyvin onnistuu jatkossakin työmatkapyöräily, vaikka oli se Sanomatalon pyöräsäilytys lämpimässä autotalossa aika luksusta!

Ennen töihinmenoa kävin Uimastadionilla polskimassa mm. tonnin testiuinnin. Mukavaa oli pulahtaa veteen, kun se oli paljon ilmaa lämpimämpää. Verrailun ja tekniikkaosuuden jälkeen lähdin uimaan testiä. Aina välillä piti tehdä pikkuspurtteja kun eteen tuli ohitettavia, muuten uin rentoa matkavauhtia. Aikaa meni 18:35, ja olin siihen tyytyväinen. Pitkässä altaassa oli tosi helppo pysyä kärryillä uidusta matkasta, joten taidan jatkossakin uida tämän testin 50 metrin radalla.

Tiistaina taas joutuivat keuhkot vähän ylitöihin, kun osallistuin Heltrin kympin tempoon Kuusijärvellä. Sateen vuoksi vähän arvoimme lähtöä Peten kanssa, mutta onneksi menimme, sillä lopulta pääsimme ajamaan poutaisessa säässä. Paikalle tuli viitisenkymmentä seurakaveria noin yhdeksästäkymmenestä ilmoittautuneesta.

Tie oli tietysti sateen jäljiltä vähän märkä, mutta mitään lätäkköjä ei ollut. Ajaminen oli taas yhtä tuskaa, ja ajoin lopun liikenneympyräänkin vähän liian kovaa vauhtia. Onneksi siinä oli liikenteenohjaaja pysäyttelemässä autoja. Hengitys ei oikein kulkenut ajaessa missään vaiheessa, ja kotimatkan yskin autossa. Syytän koivun siitepölyä.

Tempon tulokset eivät vielä ole tulleet, joten ajasta tai vauhdista minulla ei vielä ole tietoa. Ei varmaan ainakaan tullut uutta ennätystä, sen verran tukkoista oli hengitys koko matkan ajan.

Tässä tempoilija numerolla 88 ennen lähtöä:

Kuva: Yan Busset
Ei tullut vieläkään meille sitä kunnon sadelenkkiä. Toivottavasti Pirkan pyöräily joidenkin viikkojen kuluttua päästään myös ajamaan suotuisassa kelissä, vaikka sateen sattuessa tietenkin ajetaan sateessa. Tilasin eilen netistä sitä mahdollisuutta silmällä pitäen jo sellaisen pieneen tilaan menevän, sadetta ainakin jonkun verran pitävän pyöräilytakinkin.

2 kommenttia:

  1. Taisi tempossa tosiaan sää säikyttää monta menijää. Itsellä piti kiirettä, kun pääsin niin myöhään lähtetmään töistä, ja minulle oli luvattu, että pääsen starttaamaan jonon perältä klo 19.00. Noh, sen verran vähän oli tempoilijoita lopulta paikalla, että kun ehdin paikalle joskus 18.50, viimeinen tuli juuri maaliin :) Ystävällisesti kuitenkin ottivat minulle vielä ajan sillä aikaa kuin purkivat teltat yms. pois. Kyllä se sade hidastaa ihan reilusti. Toki omat jalat olivat vielä aika tyhjät viikonlopun HCR:stä, mutta silti, aikani on yksi heikoimmista kierroksista itselle koskaan tuolla reitillä (kymppiä en usein olekaan ajanut, mutta pidemmissä tempoissakin olen pitänyt parempaa vauhtia yleensä).

    Torstaina otin revanssin ja ajoin 20km kiihtyvästi, niin menihän se jälkimmäinen kymppi jo lähemmäs puoli minuuttia kovempaa ja kevyemmin. kuiva sää ja tie rules! :)

    VastaaPoista
  2. Vielä kotona mäkin mietin, että onkohan liukasta kun on märkää. Onneksi ei ollut. Märän kelin vuoksi taisi kuitenkin tulla huono aika, mutta tulipahan ajettua!

    Kiva että ehdit kuitenkin tempomaan, vaikka iso osa porukasta olikin jäänyt pois. Seuran uusi teltta oli kyllä tosi hieno!

    VastaaPoista