maanantai 7. heinäkuuta 2014

Holville tukea

Parin viime viikon aikana pitkän pyörälenkin loppupäässä on minulla alkanut tuntua kipua polvessa, josta eilenkin jo vähän kirjoittelin. Se liittyy todennäköisesti siihen, että ostin keväällä uudet pyöräilykengät, sillä vanhoilla kengillä ajoin kolme vuotta ilman ongelmia. Ensin mietin, että klossi voisi olla vähän väärässä paikassa, mutta sitten sain kahdeltakin arvostamaltani taholta (Jupis, Kona-Petteri) saman ohjeen hankkia Specializedin jalan asentoa korjaavat pohjalliset.

Toimen ihmisenä kävin tänään heti töiden jälkeen Sellon pyörässä ja siellähän niitä pohjallisia oli seinällä. Myyjäkin saapui pian paikalle ja kehotti astumaan levyn (Arch-O-Meter) päälle, jotta nähtäisiin millaisille pohjallisille tarvetta olisi. Vähän aikaa seisoin sillä ilman kenkiä, ja lämmön vaikutuksesta levylle piirtyivät jalkapohjieni kuvat. Ne nähtyään myyjä totesi samantien, että ei ihme että ongelmia on: vasemmassa jalassa näkyi vain kantapää, päkiä ja varpaat, ei lainkaan jalkapohjan ulkoreunaa ja oikeankin jalan ulkoreuna oli vain kapea viiva. Minulla on todella korkeat jalkaholvit molemmissa jaloissa.Todennäköisesti polveni on aina polkiessa kääntynyt hieman sisäänpäin, kun jalkaholvi on painunut turhan alas kengässä. Siitä siis kipu. Hienoa, että näin helposti löytyi syy oireiluun ja vieläpä todennäköisesti sen poistava ratkaisu kohtuuhinnalla (26,90)!

Specializedilla on kolmenlaisia pohjallisia, ja minun jaloilleni sopivat ne kaikkein tuetuimmat (+++). Kona-Petterin suosituksesta olin tajunnut ottaa pyöräkengätkin mukaan, ja pääsin heti kokeilemaan niitä jalkaan. Olipa ihan valtava ero Spiukin normipohjallisiin: hieno tunne, kun jalkaholvinkin alla on hyvä tuki. Melkein tekisi heti mieli lähteä kokeilemaan, mutta yritän nyt malttaa mieleni ja testata pohjallisia vasta huomenna Röylän temposuoralla.

Kuvista ero ei kyllä valitettavasti tule kovinkaan hyvin esille, mutta Spiukin pohjalliset ovat noihin Specializedin pohjallisiin verrattuna ihan onnettoman ohuet ja löysät lärpäkkeet.

Specialized

Spiukin kenkien mukana tulleet kesäpohjalliset.

2 kommenttia:

  1. Voi onnea! Itse koin saman oivalluksen vuosi sitten. Olin luullut, etten voi pyöräillä kuin satunnaisia lenkkejä, koska polveni kipeytyy aina. Pohjalliset (ja pyörän tuunaus) muuttivat maailmani. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just niin, onnenpäivä se kun pohjalliset ostin! Kiva, että sinunkin maailmasi niiden myötä muuttui!

      Poista