torstai 26. maaliskuuta 2015

Synttärisheippiä

Alan olla siinä iässä, että kavereiden viisikymppiset lähestyvät. 50-vuotiaatkaan eivät tosin ole niinkuin ennen, kun lahjaksi saatettiin antaa kävelykeppi. Viime perjantaina olin kuulemassa tulevaisuustutkija Ilkka Halavan esitystä, jonka mukaan lähivuosikymmenten aikana ihmiset elävät pitempään ja voivat paremmin niin, että 20-50 -vuotiaat ovat "nuoria aikuisia".

Noh, tämän synttärisankarin kanssa tutustuimme Kauppakorkeakoulun tutor-ryhmässä joitakin vuosia sitten ja Facebook saattoi meidät taas yhteen. Viimeisimmän vuoden aikana hänellä on ollut projekti, jossa hän on käynyt mahdollisimman monella erilaisella  ryhmäliikuntatunnilla, usein ainoana miehenä ja myös säntillisesti raportoinut tekemisistään sosiaalisessa mediassa. Sitä on ollut kiva seurata!

Aika sopivaa siis on, että hän viettää synttäreitään Sats Itiksen omalla privaatti-Shape-tunnilla tänä iltana yhdessä 40 nopeimmin ilmoittautuneen Facebook-kaverinsa kanssa. Ei yhtään pöllömpi tapa juhlia viisikymppisiä!

Vain yhden lyhyen hetken mietin osallistumista, kun aina torstaisin minulla on uintitreenit. Vähän vaihtelin viestejä synttärisankarin kanssa, ja selvisi, että Shape-tunti on sen verran myöhään, että ehdin mukaan kun livahdan altaasta vähän etuajassa. Jippii! Aika monta suihkua vaan tulee tälle päivälle...

Eilen kävin pitkästä aikaa juoksuklubin treeneissä. Verran ja koordien jälkeen juostiin 4 minuutin vk-veroja. Ehdin vain kaksi ja puoli ensimmäistä, kun piti kiirehtiä perhosuintikurssille. Se oli ehkä ihan hyvä, kun nyt vähän lintsanneenakin on takareidet vähän kipeät.

Perhosuinnissa treenattiin käsivetoa ja hengitystä. Päällimmäisenä jäi mieleen ohjaajan kommentti, että nousin liian ylös hengittämään. Riittää, että saa suun veden pinnan tasalle. Syvyyssuunnassa perhosta pitäisi uida noin 20-30 sentin "putkessa". Ai niin ja kädet pitäisi palautusvaiheessa rentouttaa. Ensi kerralla päästään jo yhdistämään potkut ja käsivedot. Jännittää jo vähän, että miten se oikein sujuu. Tähän saakka on uitu melkein koko ajan räpylöillä, eikä totuus siksi ole vielä ihan paljastunut.

2 kommenttia:

  1. Tämähän on ihan loistava idea! Mulla lähti ajatus heti tän luettuani lentoon ja nyt mulla onkin jo suunnitelmat valmiin anelikymppisille. Tässähän jo melkein toivoo vanhenevansa äkkiä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! "Juhlissa" juteltiin vielä, miten kiva idea oli ensin vuoden mittaan kertoa kavereille, että jumpissa käydään ja minkälaisia kokemuksia niistä kertyi. Synttäri-shape oli siinä kuin kirsikka kakun päällä.

      Poista