tiistai 3. helmikuuta 2009

Maratonkoulun lihaskuntotreeni

Uskomatonta, kuinka tehokkaasti voi treenata käyttämällä hyväkseen vain oman kropan painoa! Tänään maratonkoulussa teimme juuri sitä. Kolmen kevyen juoksukierroksen ja lyhyiden venyttelyiden ja ylävartalon kiertojen jälkeen teimme lihaskuntoliikkeitä kolmen "pattereissa", kaikkia kolme kierrosta. Liikkeitä tehtiin kutakin noin 45 s ilman palautuksia. Pattereiden välillä juoksimme 2 ratakierrosta suorilla kiihdyttäen. Ajatuksena oli, että juoksussa syke pysyisi pk-alueella ja nousisi vk-alueelle vain kiihdytyksissä, mutta minulla syke nousi hienosti jo ihan näissä patteriliikkeissä eikä sitten juoksussakaan laskenut pk-alueelle.

Tässä patteritreenit:

- tähtikyykky
- lankku
- istumaan nousu + vastakkaiset

- askelkyykky eteen 3. joustot siirrolla
- etunoja + polven veto rintaan
- sivulankku

- jalan loitonnus 3. joustoilla + peruskyykky
- punnerrus
- lantion nostot

Ihan kaikkia pattereita emme ehtineet tehdä, mutta kantavana ajatuksena on, että mukana on liikkeitä jaloille sekä ylä- ja keskivartalolle. Liikkeet ovat niin helppoja, että niitä voisi tehdä vaikka mökin terassilla. Sovimmekin Peten kanssa, että yritämme motivoida toisemme tekemään näitä lihaskuntoliikkeitä kimpassa säännöllisesti.

Loppuverryttelyksi hölläsimme ja kiihdyttelimme taas ja teimme tietty myös palauttavat venyttelyt.

Huipennukseksi teimme myös muutamia harjoituksia jalkapohjille. Niidenkin säännöllisestä tekemisestä voi olla paljon hyötyä vammojen torjunnassa.

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintosen kuulosta, vaan mitä mahtaa olla tähtikyykky, lankku ja sivulankku?

  Lihaskunnosta on kyllä valtavasti hyötyä juoksussa, siis ihan perusreenistä. Jaksaa kaikki lihakset paremmin ja keskikroppa pysyy hallinnassa.

  VastaaPoista
 2. Selviäisiköhän näistä, mikä on tarkoitus:

  Tähtikyykky on se, kun tehdään ensin askelkyykky eteen+polvennosto, askelkyykky sivulle ja polvennosto, askelkyykky taakse ja polvennosto ja lopuksi vielä kerran askelkyykky sivulle ja polvennosto. Melko rankkaa...

  Lankku on se, kun maataan "lankkuna" kroppa suorana varpaiden ja kyynärvarsien päällä, sivulankussa sama sivuttain vain yhden kyynärvarren ja jalkaterän ulkosyrjän varassa. Lantio ylös, ei saa roikkua...

  Tsemppiä kokeiluihin!

  VastaaPoista
 3. Ahjoo, siis lankku on ns. hooveri, harjotetaan syviä vatsoja ja sama sivulle niin kylkiä?

  Hmm. tähtikyykky on edelleen vähän arvoitus :)

  Mä saan onneks mun lihaskunnon bodupumpista jamuista jumpista (oli pakko pistää ku rimmas niin hyvin).

  VastaaPoista
 4. Laura, hooverista en ole kuutkaan aikaisemmin, mutta tarkoittanee samaa juttua. Tähtikyykkyä me ei tehty itse, mutta ohjaaja Sanna näytti sen. Siis tehdään vaan askelkyykkyjä joka suuntaan ja välissä aina polvennosto. Raskaalta vaikutti.

  Jamut jumpat rulaa!

  VastaaPoista