lauantai 11. joulukuuta 2010

Seitsemän asiaa

Eilisessä Ilta-Sanomissa oli pieni juttu elämäntaitovalmentajasta, joka sanoi joka päivä tekevänsä erilaisia harjoitteita. Harjoitteissa listataan esimerkiksi asioita, joista on itselleen kiitollinen. Helposti asiat kuulemma ihan terveilläkin ihmisillä loppuvat kolmeen. Pienistä, konkreettisista asioista voi kuulemma aloittaa.

Tässä oma listani. Kaikista asioista en kyllä voi olla itselleni kiitollinen, mutta ehkei se oli niin nokonuukaa.

  1. Perhe on ehdoton ykkönen; Pete ja teini-ikäiset lapsemme. Peten kanssa olemme olleet yksissä jo vuosikaudet. Mielenkiinnon kohteet ovat molemmilla vaihtuneet vuosien varrella, ja onneksi useimmat niistä ovat olleet yhteisiä. Elämä on ohjannut meitä lempeästi samaan suuntaan.
  2. Suku ja ystävät. Sisko ja lanko perheineen, vanhemmat puolisoineen, mummi ja kaikki muut sukulaiset ja ystävät.
  3. Työpaikka. Aloitin uudessa työpaikassa elokuussa, ja joka päivä olen kiitollinen mielenkiintoisista hommista ja mahtavista työkavereista. On luksusta saada tehdä töitä sellaisessa ympäristössä.
  4. Terveys. Olen onnekseni saanut olla normaaleja flunssia ja rokkoja lukuunottamatta terve. Nyt vanhemiten on selkä alkanut kremppailla, mutta kyllä senkin kanssa toimeen tulee.
  5. Liikunta. Mahtavaa, että voin uida, pyöräillä, kävellä, hiihtää, joogata ja tehdä paljon muutakin.
  6. Positiivinen asenne. Vaikka aina välillä pelkään, että taivas putoaa niskaan, asiat tuntuvat aina lopulta kääntyvän parhain päin.
  7. Suomi, kotimaa. Koti ja mökki. Hienoa asua Suomessa, jossa suihkusta tulee aina lämintä vettä eikä lähikaupasta lopu ruoka. Kaikki on täällä hyvin.
Siinä se, eikä tarvinnut edes niitä kauhean pieniä asioita miettiä.

Yhden pienemmän asian olisin heti voinut lisätä listalle, nimittäin uudet sukset. Kävimme aamulla Peten kanssa Kallesportissa, josta HelTrin nettisivuilla on ollut kehuvia mainintoja. Otin Madshusit mukaan, tarkoitukseni oli kysäistä joltain asiantuntijalta, saisiko niistä vielä minulle hyvät sukset. Asiantuntijan vastaus oli, että aika on niistä tainnut jo ajaa ohi ja lisäksi voitelu (pitoteipit) oli totaalisen pielessä. Samantien ostin tilalle uudet Peltoset, jotka jäivät sinne vielä voideltaviksi. Heti mukaan sain suksien voitelu-dvd:n, tarkoitus on nyt perehtyä siihenkin asiaan vähän paremmin.

Eilinen kuntopiiri alkoi muuten neljän minuutin lankulla. Enpä olisi syksyllä uskonut, että se on mahdollista, mutta niin vain sinnittelin loppuun saakka. Päälle tehtiin kaksi kierrosta, minuutti per liike ja lopussa pidot paranivat: lankku 3:40, sivulankut puolet siitä ja loppuunyksi syviä vatsalihaksia vahvistava liike.

Illalla meinaan vielä ajella trainerilla Morsen kanssa puolitoista tuntia. Malmin uinti jää väliin huonon ajokelin takia - en halua ottaa riskiä ja kaivella autoa kinoksesta. Jäimme tänään jumiin jo kerran siellä Kallesportin reissulla Haagassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti