tiistai 1. toukokuuta 2012

Neljännesvuosisata

Niin kauan siitä on tänään, kun ensimmäisen kerran tapasin Petrin. Olin yhden teekkarikaverini vappujuhlissa, kun Petri tuli sinne kuokkimaan ja siitä se sitten lähti. Samana keväänä kirjoitin ylioppilaaksi ja syksyllä aloitin opiskelun. Nyt 25 vuotta myöhemmin olemme olleet naimisissa pian 19 vuotta ja meillä on kaksi teiniä. Samassa asunnossa ollaan nyt asuttu jo 15 vuotta, mökki täyttää syksyllä 10. Yhteiset harrastukset ja tekemiset ovat mukavasti vieneet meitä samaan suuntaan: opiskelijaelämä, pienet lapset, mökkitouhut ja nyt viime vuosina triathlonharrastelu.

Tänään harrasteltiin taas, kun lähdettiin samoihin aikoihin lenkille. Ei nyt sentään samaa matkaa mutta samaan aikaan kuitenkin niin, että lenkin jälkeen käytiin saunassa ja pulahdettiin järveen. Aika vilakkaa oli, mutta on sitä muistaakseni kylmemmässäkin vedessä käyty. Siis ei uitu vaan käyty. Tältä näyttää täällä tänään:


Laiturin vasemmalla puolella olevan kallistuneen männyn kohtalosta olemme taittaneet peistä jo pari vuotta. Nyt alkaa Petekin olla jo onneksi sitä mieltä, että se pitää kaataa. Tänä talvena ei saatu metsuria paikalle, kun heillä vielä riitti hommia Tapani-myrskyn tuhojen raivaamisessa. Toivottavasti mänty pysyy pystyssä ensi talveen saakka, jotta se voidaan silloin kaataa jäälle ja kantaa takkaan pieninä palasina vuosien mittaan!

Ostin uuden Polar RCX3- sykemittarin viikonloppuna. Garminiakin mietin, mutta päädyin lopulta Polariin. Aikaisempikin mittari oli samaa merkkiä ja palveli hyvin monta vuotta. Halusin mittarin, johon saa myös GPS-paikannuksen ja sen myötä tarkempaa tietoa matkasta ja vauhdista. Kuitenkin vasta ensimmäiselle lenkille lähtiessäni huomasin, että GPS-yksikkö olisi pitänyt ladata etukäteen. Juoksin sitten ilman GPS:ää vain sykettä seuraillen. Reitti oli tuttuakin tutumpi lenkki parin järven ympäri. Mittari toimi hyvin, siinä on sopivan kokoiset näppäimet ja selkeä näyttö. Joku palikka pitää vielä ostaa, jotta saan datat sirrettyä tietokoneelle suoraan. Onneksi siihen kuitenkin mahtuu 99 treeniä, joten ihan kiire ostelulla ei ole.

4 kommenttia:

  1. Suuret onnittelut teille pitkästä yhteisestä taipaleesta :)Se on kyllä hienoa! Ihana lukea teistä kun harrastatte miehen kanssa yhdessä! Itse olen monesti ajatellut että oispa mukavaa ja helpompaa kun kumppanikin olisi edes jollain tavalla kiinnostunut urheilusta...

    Teillä jo järvi auki! Luulisin että tällä meilläkin päin jäät lähtisivät viikonloppuun mennessä ja päästäisiin vihdoin avaamaan mökkikautta :)

    Onnea myös uudelle polarille, miulla on se rcx5 ja olen kyllä ollut tosi tyytyväinen, kepsi on hyvä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos onnitteluista! Kivalta tuntuu.

    VastaaPoista