keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Huoltoa ja huolta

Kävin eilen viemässä maantiepyöräni Kivenlahden pyörähuoltoon. Sinne ajaessa ihan viime metreillä eksyin alueelle, joka oli päällystetty isoilla laatoilla. Eipä aikaakaan, kun eturengas tipahti kahden laitan väliin ja aloin kaatua vasemmalle. Kädellä vain vähän otettua kiinni betonisesta istutusaltaasta,joten kaatuminen oli pehmeähkö vaikka jalat jäivätkin kiinni pyörään. Taisi siinä joku ruma sana päästä kuitenkin ilmoille. Onneksi säästyin fyysisiltä vammoilta, pyörässä vain satula vääntyi hieman sivuun.

Pyörähuollossa sovittiin maantiepyörän vuosihuollosta. Lisäksi vaihdetaan molemmat vaihdevaijerit sekä kuluneet ketju ja takapakka. Kuten epäilinkin, takavaihtajan vaijeri oli sunnuntaina katkennut kokonaan. Sovittiin, että tilalle laitetaan vähän parempi ja tietysti kalliimpi teflon-päällysteinen vaijeri. Jatkossa täytyy muistaa tsekata vaijerien kunto heti, kun vaihtaja alkaa tuntua jäykältä. Sunnuntaina olin kevään ensimmäisellä lenkillä, ja vaihtaja tuntui heti jäykältä etenkin Kanarian vuokrapyörän jälkeen. Harmi, että vaijeri katkesi ja kevään ensimmäinen lenkki kotimaassa jäi valitettavan lyhyeksi.

Sain jo tänään tekstiviestin, että pyörä on jo valmiina noudettavaksi. Ehdin hakea sen todennäköisesti vasta perjantaina. Se on ihan ok, sillä tänään oli ohjelmassa juoksua, huomenna uintia ja perjantaina meille kevään viimeinen kuntopiiri. Se järjestetään vielä seuraavanakin perjantaina, mutta me olemme silloin jo Vierumäellä leirillä. Kuntopiiriä, sen raikasta tunnelmaa ja piinaavia lihaskuntoharjoitteita tulee varmasti kova ikävä!

Juostessa olen viime aikoina ollut tuntevinani, että jaloissa on jo vähän voimaakin. Se tuntuu todella mukavalta, ja ihan pianhan pääsen testaamaan vauhtia Helsinki City Runissa. Viime vuonna loppuaikani oli 2.01.52, jonka alittaminen on tämän vuoden tavoite. Atte ja Petri lähtevät toisessa lähtöryhmässä, minä kolmannessa. Vähän jännitän ensimmäistä puolikastaan juoksevan Aten puolesta, mutta Bostonin hirvittävistä uutisista huolimatta en osaa olla yhtään huolissani HCR:n turvallisuudesta. Kisaan osallistuminen ja etenkin maaliviivan ylittäminen Olympiastadionilla tuntuu nyt entistäkin tärkeämmältä.

3 kommenttia:

 1. Kuinka vanha tuo katkennut vaijeri oli? Mä oon vaihtanut nuo vaijerit joka syksy- ei tartte ajaa reistaavalla vaihteistolla ja pelätä katkeamisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin pyörän kesällä 2010 eli melkein kolme vuotta sillä ajoin. Enkä öljynnyt vaijereita kertaakaan, mikä on tietysti vähän noloa tunnustaa. Säännöllinen vaihto kuulostaa hyvältä systeemiltä, taidan siirtyä siihen.

   Poista
 2. Eipä tuosta öljystä vuoden vaihtovälillä oikeestaan taida olla hyötyä, niissähän on usein rasvat jo sisällä ja ei kai ne sieltä mihinkään pääse. ja kaikenmaailman pinnotteita. En mä ainakaan oo öljynnyt.

  VastaaPoista