maanantai 22. huhtikuuta 2013

Pitkä ja vähän pitempi

Vihdoinkin aurinkoa ja kuivaa asfalttia! Eilen sunnuntaina polkaisimme Bembölen kahvituvalta lenkille parin mukavan teiden ritarin kanssa. Yksi tuttu osui paikalle ihan sattumalta ja liittyi porukkaan. Ihan kommelluksitta ei ajo sujunut, sillä Atella puhkesi rengas ihan alkumatkasta. Asiantuntevin neuvoin ja opein se saatiin nopeasti vaihdettua. Ajoimme uutta kivaa reittiä Turuntietä Yövilään ja sieltä edelleen pienempiä teitä pitkin Siuntioon, jossa pysähdyimme teelle ja Snickersille. Joku taisi ottaa kahvia ja Cokistakin. Siinä kuuden hengen joukkomme hajaantui, kun kaksi meistä lähti ajamaan suoraan Veikkolaan muun neljän hengen porukan kiertäessä vielä Virkkalan kautta.

Ajelin sen lyhyemmän lenkin, ja ajoaikaa kertyi minulle siirtymineen nelisen tuntia, kilsoja reilut sata. Jalat tuntuivat jo ennen lenkkiä väsyneiltä, eikä ollut ihan kaikkien tykein olo muutenkaan. Lenkillä uhosin vielä meneväni illalla uimaan, mutta onneksi oli järkeä jättää se sentään väliin. Pienistä vaikeuksista huolimatta reissu oli ihan mahtava, eikä sää olisi voinut olla parempi. Paitsi niitä paria jäätynyttä kohtaa maantiellä ja muutamia satoja metrejä harjaamattomia kevyen liikenteen väyliä Kauklahdessa. Ilahduttavan paljon oli muitakin pyöräilijöitä liikkeellä.

Maantiepyöräni on taas huollon jälkeen loistokunnossa, ja kyllä sillä kelpaa ajella. Etenkin porukkalenkeillä se on hyvä, kun voi ajella ihan reilusti peesissä. Toisaalta odotan jo kyllä sitäkin, että pääsen ajelemaan ulkona myös Slicella. Siihen pitäisi ennen pitempiä lenkkejä ostaa joku juomapullosysteemi. Siinä on nyt vain yksi pulloteline, eikä se riitä pitemmillä retkillä. Toivoisin löytäväni sellaisen ratkaisun, josta voisi juoda ajoasentoa muuttamatta. Ne vaan tuppaavat pillivirityksineen näyttämään melko rumilta, mutta ehkä se toimivuus on kuitenkin ykköskriteeri ja tyylikkyydestä pitää tinkiä. Uusi satulakin olisi tarpeen. Juomapullosysteemejä ja satuloita aion vähän vaklailla ensi viikonlopun leirillä Vierumäellä.

Huomenna juostaan Heltri Cupin juoksuosakilpailu Pirkkolassa. Matka on 6 km, eikä sää ennusteiden mukaan suosi juoksemista. Taitaa tulla vähän uutta ruskeaa ja harmaata väritystä valkoisiin lenkkareihini. Niin, ja uusi enkka - en ole koskaan aikaisemmin kuutta kilsaa kilpaa juossutkaan. Etukäteen tuntuu melko hapokkaalta ja vähän pelottavankin intensiiviseltä matkalta.

1 kommentti:

  1. Googleta Torpedo mount. Ja älä osta sitä Xlabin häkkyrää, vaan tavan pulloteline nippusiteillä tankojen väliin!
    (kolmannen voi pistää myös nippusiteillä satulan taakse)

    VastaaPoista