lauantai 20. huhtikuuta 2013

Mökillä

Terveiset aurinkoisesta Varsinais-Suomesta! Eilen ajoimme Peten kanssa mökille suoraan kuntopiiristä, lapset jätimme kotiin keskenään. Kivaa, kun se on nyt niin helppoa ja jää vielä sellainen tunne, että kaikki voittavat, kun teinimme eivät enää pariin vuoteen ole olleet kovinkaan innokkaita mökkeilijöitä. Kotiin palaamme illalla niin, että ehdimme vielä Malmille uimaan ja huomenaamulla pitemmälle pyöräretkelle Bembölen kahvituvalta. Ehkä sitten avovesiuintikauden alettua voimme olla täällä jo koko viikonlopun ja pakata pyörätkin mukaan auton katolle.

Avovesiuintikauden alkua saa tosin vielä vähän odottaa:Kävimme Peten kanssa juoksemassa reilun tunnin lenkin. Ohjelmassa oli puolimaraton-vauhtisia vetoja. Verrat ja palautukset juoksimme yhdessä, muuten mentiin tietysti eri vauhtia mutta samaan suuntaan. Routa on kouraissut lähiteitä kovalla otteella, mutta kyllä siellä juoksemaan pystyi. Autolla ajaminen olisi niillä metsäteillä ollut vähän eri juttu.

Mukavan pehmeä oli juoksualusta tässäkin:Hain pyörän huollosta perjantaina. Kaikki sovitut osat oli vaihdettu, ja pyörä pesty. Ihan niin puhdas se ei kyllä ollut, kun olisin toivonut. Eturattaassa ja kammissa oli hiekkaa. Olisi kyllä hyvä, jos joku meidän perheestä innostuisi opettelemaan pyörähuollon perusasioita itsekin, siinä säästyisi pitkä penni. Eikös ne tärkeimmät hommat opi aika helpostikin Youtuben videoiden avulla? Jos on vaikka pian 18-vuotias poika, joka kesätöikseen jo kasailee pyöriä pyöräliikkeessä?

2 kommenttia:

  1. Park Toolin sivuilla on myös hyviä huolto-ohjeita! Ei nuo keskimäärin kovin vaikeita hommia ole.
    http://www.parktool.com/blog/repair-help
    Tänään vaihdoin vaihdevaijerit pyörään. Suht tuskaista hommaa kun vaijerit kulkee rungon sisällä...

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jupis! Jospa se innostus jostain löytyisi...

    VastaaPoista