perjantai 16. elokuuta 2013

Tri-sherpa

Matkustelut on matkusteltu ja autossa tullut istuttua, nyt olemme olleet jo lähes vuorokauden onnellisesti Kalmarissa. Laivamatka meni kivasti, ja ajomatka Tukholmasta Kalmariinkin sujui yhdellä pysähdyksellä Gamlebyssä. Söimme siellä hyvät pastat, ja aikataulutkin natsasivat niin hyvin, että Pete ehti perillä hoitaa rekisteröitymisen hyvissä ajoin ennen kisainfoa ja pastapartya.

Pääsin mukaan infoon ja pastapartyynkin, kun ostin sinne lipun rekisteröintiteltassa. Ei sitä lippua kukaan ovella kysellyt, mutta hyvä että tuli hankittua. Pasta oli ihan kelvollista, ja salaatti hyvää. Kisainfossa oli tunnelmaa, kun oli iso tennishalli täynnä pitkiä pöytiä ja tuhansia ihmisiä paikalla.

Tänään aamulla kävimme seitsemän maissa uimassa kisareitillä. Vesi oli samanmakuista ja -lämpöistä kuin Helsingissä, ihan kivaa uitavaa märkäpuvulla. Muutaman pienen meduusankin näin, en kyllä ole varma olivatko ne sellaisia pistäviä vai ihan vaarattomia. Uintireitin alku oli yllättävän matalaa, ja siellä näkyi jonkun verran kasvustoakin. Koko reittiä emme kiertäneet, uimme vain vajaat puoli tuntia.

Uinnin lähtösuora, taustalla sillalla kulkee pyöräreitti.
Tulpat korviin.
Aamiaisen ja lepäilyn jälkeen kävimme viemässä Peten pyörän ja pyörä- ja juoksuvaihton pussit vaihtoalueelle. Minun tehtäni tänään on ollut lähinnä kannella pussukoita ja pitää huolta Peten nestetasapainosta. Tässä olen mielestäni toistaiseksi onnistunut ihan hyvin. Expossa ostin Petrille yhden omenamehunkin. On kyllä kätevää, kun kaikki on kävelyetäisyydellä: hotelli, lähtö, vaihtoalue ja maali. Liikkuminen ja kisaan valmistautuminen tuntuu niin yksinkertaiselta, kun siirtymisiin ei mene aikaa. Päinvastaisena esimerkkinä tulee pinnistelemättäkin mieleen Joroisten kisa.

Expossakin pyörähdimme, ja jotain pientä IM-sälää tarttui sieltä mukaan. Ei kuitenkaan ainakaan vielä sitä M-dot -piparimuottia...

Maaliin on huomenna pitkä matka, 226 km.
Nyt illalla on vielä hotellin pastaparty, ja pian sen jälkeen painumme pehkuihin. Herätys on huomenna klo 4:30. Pienen aamiaisen jälkeen käymme pumppaamassa renkaat, ja suoraan sieltä menemme uinnin lähtöpaikalle. Uinnin lähtö on varmaan hienoa katsottavaa! Toivelistalla on nähdä myös se, kun Pete nousee vedestä ja lähtee pyöräilemään. Sen jälkeen ajattelin vielä mennä katsomaan, ehtivätkö hitaimmatkin uimarit vedestä ennen uinnin cut-offia 2:20. Loppupäivän palloilen ympäri Kalmarin keskustaa yrittäen nähdä ja kuvata mahdollisimman monta tuttua kilpailijaa. 

Mukavaa tämä tri-sherpailu!

4 kommenttia:

 1. Arvaa kenen keittiövälineistöstä tuo m-dot muotti löytyy... :D
  Petelle rajusti tsemppiä se on pitkä päivä edessä mutta maalissa palkka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä mäkin sen käyn vielä hakemassa, kun Pete on päässyt maaliin... Kiitos tsempeistä, uintiin meni 1:21 eli hyvässä vauhdissa on ukkeli.

   Poista
 2. Tsemppiä Petelle ja kannustusjoukolle!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninni! Just tulin vähän lataamaan akkuja hotellille - kameran, puhelimen ja sitä omaa.

   Poista