tiistai 8. lokakuuta 2013

Perustavarat

Laura haastoi minut mukaan kertomaan pienistä lähes jokapäiväiseen elämään kuuluvista tavaroista ja asioista. Kiitos haasteesta, tässä vastauksia lyhyesti:

Laukku. Olen tykästynyt Lumin laukkuihin. Niitä minulla on jo kaksi: joitakin vuosia sitten Fiskarsista ostettu kankaasta tehty musta ja uudehko nahkainen ruskea. Sopivat hyvin kainaloon ja niihin mahtuu hyvin lompakko, puhelin ja avaimet.

Lempikäsilaukku.

Lompakko. Freitagin kierrätyslompsa, tehty rekan pressusta. Tosi kätevä, ei kastu helposti. Vähän piti kortteja karsia kun siihen siirryin, mutta sehän oli vaan hyvä. Kanta-asiakaskortteja on ihan liikaa, ei niitä kaikkia viitsi lompakossa pitää muutaman euron tähden.

Lompakko.
Aurinkolasit. Rudy Projectin urheilulasit adaptereilla ja tavalliset aurinkolasit vahvuuksilla, niillä on menty pari kesää.

Korut. Vasemmassa nimettömässä kihla- ja vihkisormukset, oikean käden keskisormessa isoäidin kapea kultainen vihkisormus vuodelta 1939. Sain sormuksen lahjaksi isältäni mummin kuoltua pari vuott sitten. Kun pidän sitä sormessa, tuntuu kuin mummi ei olisikaan ihan kokonaan poissa. Sormuksia en ota pois sormista edes uidessa. Korvissa pidän useimmiten pieniä timanttinappeja. Aika vähän pidän koruja, mutta niillä on erittäin paljon tunnearvoa. Minulle arvokkaimmat korut olen saanut lahjaksi merkkipäivänä.

TV. Telkkari on olohuoneessa paraatipaikalla, ja alakerran takkahuoneessa on toinen. Melko paljon tulee sen edessä rentouduttua.

Kännykkä. Työnantajalta Lumia 800.

Tennarit. Mustat Converset. Pidän niitä joskus rennompina päivinä töissäkin, mukavat ovat vaikkakin aika kapeat.

Farkut. J. Crew'n matchstickejä on useampia pareja ja yhdet tosi kapeat toothpickit. Niitä olen ostanut Amerikasta, kun olen ollut siskon luona käymässä.

MP3. Pienenpieni punainen iPod Shuffle ja Sennheiserin kuulokkeet. Melkein jo odotan Wattbike-treenien alkua, kun viime talvena sain niihin ihan uutta fiilistä kuuntelemalla omaa tsemppimusiikkia. En koskaan kuuntele musiikkia pyöräillessäni, ja juostessakin vain harvoin kisoissa.

Tietokone. Töissä joku Dellin kannettava, kotona MacBook Air ja iPad.

Meikit. Kaikki Cliniquen paitsi ripsiväri Kanebon (vai mikä Sensai sekä nykyään on) 38°.

Kasvovoide. Jo monen kymmenen vuoden ajan olen luottanut tähän: Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion. Siitä on ihan vastikään tullut vielä joku +-versio, sitä ostan seuraavaksi.

Deodorantti. Hajusteeton, yleensä Vichy apteekista.

Hammastahna. Pepsodent Xylitol. Hampaille parempi. Ja silikoniset hammastikut.

Shampoo ja hoitoaine. No Nothing kampaamosta.

Saippua. Tämä kuulostaa varmaan oudolle, mutta käytän atooppisen ja superherkän ihoni vuoksi saippuan sijaan Aqualan L -perusvoidetta. Puhdasta tulee (joskin uimahallissa välillä myös epäileviä katseita).

Tuoksu. Ei mitään ikinä. Ja olen joutunut pyytämään perheenjäseniäkin pidättäytymään niistä allergiani takia.

Mineraalivesi, viini, drinkki. En käytä, juon yleensä tavallista vesijohtovettä.

Leipä. Ruispuikula, Oivariinia, Polar-juustoa ja paprikaa.

Ruoka. En ole kovinkaan kummoinen ruuanlaittaja, mutta melkein kaikki maistuu.

Jäätelö. Itse tehty sitruunasorbetti.

Karkit. Laku tai Fazerin Tuttifrutti choco.

Lakanat. Ihan tavalliset, puuvillaa. Joskus haaveilen ostavani Balmuirin pellavalakanat, mutta vielä en ole raaskinut.

Kampaaja. Salon Sensitive Sanomatalossa.

Alusvaatteet. Hmm. Ihan tavalliset, kuntoillessa omansa.

Päivälehti. Tämä on helppo: Helsingin Sanomat on ihan pakko lukea joka päivä, samoin Ilta-Sanomat. Töissäni pääsen välillä kuuntelemaan, kun toimittajat puhuvat työstään tai toimituksen johto Hesarin tehtävästä ja kehittämisestä. Se on ihan älyttömän mielenkiintoista ja innostavaa. Rakastan lukemista.

Lehti. Aikaisemmin meille tuli paljonkin aikkareita, nyt vain Juoksija, MeNaiset Sport ja Ekonomiliiton jäsenyyden myötä Talouselämä. Pyöräily ja triathlon -lehden tilaamista olen harkinnut. Sportista voisin ehkä jo luopua. Aku Ankan tilauksen katkaisin juuri viime kuussa.

Sänky. Unikulmasta ostettu, kaksi 80 runkopatjaa ja 160 cm petari. Sinne on illalla ihana kellahtaa ensin lukemaan hetkeksi ja sitten nukkumaan.

T-paita. Olen enempi paitis- ja/tai neuleihminen, t-paitoja käytän oikeastaan vain urheillessa.

Haastan tähän mukaan kaikki, joita vastaaminen omassa blogissa kiinnostaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti