maanantai 18. toukokuuta 2015

Uintivideo ja palautetta

Viikko sitten maanantai-aamuna kävimme Peten kanssa Märskyssä uintitekniikkatunnilla ihanan Sebastian Dannbergin kanssa. Tavoite oli saada uintia videoitua ja pari tekniikkavinkkiä kesää ajatellen. Mitään isompia tekniikkamuutoksia ei näin lähellä kauden alkua edes kannata lähteä tekemään, mutta aina löytyy jotain pientä helposti korjattavaa. Omat virheet on piinallisen helppo nähdä videolta, ja sittenhän niitä voi alkaa yrittää korjata.

Tapasimme siis altaan reunalla heti aamuseiskalta. Ihan ensimmäiseksi sain kokeilla Mako Extreme -märkäpukua, jonka olin päättänyt ostaa jos se vaan olisi sopiva. Ja olihan se! Uinti puvussa tuntui todella hyvältä, kädet pyörivät kuin ei olisi pukua päällä ollutkaan. Nopeasti otin puvun kuitenkin pois päältä, koska itse kommentit halusin luomu-uinnista (ilman pukua) ja muutenkin tykkään altaassa uida pelkällä uikkarilla.

 Tässä minusta kuvatut videot, ensin sivulta:ja sitten edestä:Sain kotitehtäväksi miettiä mm. käsivedon syvyyttä, nyt kädet ovat melko suorana. Olisi hyvä, että uimari olisi ikäänkuin "putkessa", ja käsien voi ajatella ikäänkuin avaavan takin vetoketjua vedon aikana. Erilaisia vetosyvyyksiä voi kokeilla mm. liikkuvalla scullingilla edestä rintakehän alle ja takaisin.

Loppuvetokin jää vajaaksi liittyen juuri edelliseen käsien suoruuteen. Siihen voisi auttaa loppuvetosculling, jossa tehdään vain sitä ihan viimeistä liikettä käsillä vuorotellen. Samoin voisin kuulemma tahdistaa vähän enemmän. Tahdistusuintiakin on siis tulevissa treeneissä tiedossa.

Oikeaan ranteeseen tulee välillä kulma liu'un aikana, ja se jarruttaa vauhtia ihan turhaan. Videolta näkyy piinallisen hyvin myös se, kuinka peukalot ovat kamalan kaukana muista sormista vedon aikana. Tästä on Kristakin pari kertaa Heltrin treeneissä maininnut. Sama juttu kuin niin monessa muussakin asiassa, pitäisi olla rennompi.

Videoiden ja välitömän palautteen lisäksi saimme Sebastianilta kirjallisen palautteen ja viisi erilaista treeniä omaan harjoitteluun. Tunti oli tosi hyödyllinen, varmasti otetaan uusiksi viimeistään syksyllä!

Ilta-Sanomissa oli muuten jokunen viikko sitten kiva juttu, jossa Sebastian opettaa toimittaja Manu Tuppuraista uimaan. Kannattaa katsoa!

2 kommenttia:

  1. Just nuo peukalot olen itse myös miettinyt. Olen itse huomannut että pidän peukalot ihan oudosti. Eli tämä on haittaa sitten. Nyt minun pitää tosiaan keskittyä tähänkin asiaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, yksi muistettava asia lisää. Kai siitä vähän lisää tehoa vetoon saisi jos oppisi pitämään peukalon vähän lähempänä muita sormia. Sormia ei kuitenkaan saa puristaa yhteen, siihen se mulla helposti menee kun peukaloa ajattelen.

      Poista