maanantai 20. kesäkuuta 2016

Långvik Triathlon: puolimatkan joukkueviesti 19.6.2016

Ekan kerran ikinä osallistuin triathlonissa joukkuekisaan ja se oli kyllä kivaa! Muuten tämä kilpailu ei kisaohjelmaan oikein olisi mahtunutkaan, kun Jönköpingin puolimatkan kisaan on enää kolme viikkoa.

Meillä oli siis tosi hyvä joukkue, joka oli rakennettu vahvuuksien mukaan: minä uin, Pete pyöräili ja Mikko juoksi. Sen kummemmin emme mitään tavoitteita olleet asettaneet, vitsailimme vain että kiva olisi taas päästä podiumille, kun siihen on jo vähän totuttu. Joukkueita oli ilmoittautunut yhdeksän, mutta vain seitsemän starttasi.

Team Utor (Uinnin tukiopetusryhmä).


Uinti oli matalassa merenlahdessa selkeällä suorakaiteen muotoisella radalla, joka uitiin kaksi kertaa. Rannassa ei käyty välillä. Ennen uintia verrasin kunnolla, mutta ehkä hieman liian aikaisin, kun lähtöä odotellessa ehti tulla vähän kylmä.  Veden lämpötila oli 17 astetta, ilman varmaan joitakin asteita alle.

Ennen lähtöä Toffen kanssa.

Joukkueviestin lähtö oli samaan aikaan miesten sarjojen lähdön kanssa, joten varauduin siihen että iskuja tulee. Asettauduin aika eteen, ja starttitörähdyksen jälkeen pääsin uimaan. Ekalle poijulle uidessa koin taas samanlaisen ihmeellisen nosteen ihan kuin vesi olisi vienyt minua kovaa vauhtia eteenpäin. Uinti tuntui tosi helpolta ja vauhdikkaalta, eikä kontakteja juurikaan tullut.

Lähtö.

Takasuoralla olikin sitten aika paljon terävää aaltoa, jota ei nähnyt rannalta. Siinä ei nosteesta enää ollut tietoakaan, vaan piti puskea vasta-aaltoon. Etenkin toisella kierroksella huomasin joidenkin miesten saavuttavan minua juuri tuolla pätkällä. Pitää vielä enemmän harjoitella sitä aallokossa uimista!

Vasemman käden kaksi pienintä sormea olivat alkumatkasta tunnottomia, kun ehti tulla vähän kylmä. Pari kertaa piti laittaa käsi nyrkkiin ja varmistaa, että sormukset ovat tallella. Toisella kierroksella lämpenin sen verran, ettei ongelmia sormien ja otteen kanssa enää ollut.

Uin taas niin pitkään, että kädet ylettyivät pohjaan ja nousin nopeasti ylös juoksemaan vaihtopaikalle. Kuten niin usein, Långvikissäkin matka vaihtopaikalle on ylämäkeä. Siinä juostessani sain lisää virtaa, kun kuulutuksesta kuulin joukkueemme olevan uinnin jälkeen kolmantena. En ole kyllä varma, paraniko vauhti mutta fiilis ainakin nousi ja ajattelin, että ehkä se uinti meni sitten ihan hyvin.

Vaihtopaikalla Pete olikin jo valmiina ottamaan chipin ja lähtemään pyöräilemään. Itse nojailin polviin.

Huh huh, Kuvan otti Mikko.

Uinnin jälkeen kävin suihkussa, söin eväitä ja juttelin kavereiden kanssa kunnes oli taas aika rientää vaihtopaikalle odottelemaan Peteä juoksuosuudelle lähtevän Mikon kanssa. Pitkältä tuntuu odottavan aika, mutta tulihan hän sieltä kaksi tuntia ja 40 minuuttia ajettuaan. Pete oli omaan ajoonsa pettynyt, kun jokaisen viiden kilometrin segmentin watit olivat edellistä huonommat. Pientä lihasväsymystä Pirkasta ehkä?

Mikko vauhdissa.
Pienellä porukalla kannustimme kaikkia juoksijoita vaihtoalueella, jonka läpi he juoksivat kolme kertaa. Lopun lähestyessä siirryimme rantaan odottelemaan, ja maalisuoralle kirmasimme yhdessä koko joukkue. Mikon aika mäkisellä reitillä oli hieno 1.42.  Joukkueemme loppuaika oli 5.03:29 ja sijoitus kolmas. Harmiksemme ei palkintojenjaossa joukkueita palkittu lainkaan.

Kaikki tulokset.

Hyvä kisa lähellä kotia, vaikka enemmänkin olisi kilpailijoita Långvikiin mahtunut ja aurinkokin olisi voinut paistaa. Mutta onneksi ei satanut ihan koko päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti