torstai 26. tammikuuta 2012

Jumissa

Tiistaina kävin ekan kerran HelTrin spinningissä. Ne järjestetään tänä vuonna Meilahden Unisportissa, jonne oli hieman hankala löytää. Onneksi olin kuitenkin lähtenyt ajoissa liikkeelle eikä pieni etsiskely ja reittihaparointi haitannut. Oli tosi mukavaa mennä tunnille, kun suurin osa osallistujista oli ainakin ulkonäöltä tuttuja. Tunti taisi olla kolmas spinning-tuntini ikinä, ja ehdottomasti niistä mukavin. Teemana oli lajivoima, musiikkina Suomi-poppia ja koska pistin vastusta todella maltillisesti, jaksoin hyvin loppuun saakka. Kokeneemmat kollegat näyttivät varautuneen kahdella juomapullolla, ja taidan niin tehdä minäkin seuraavalla kerralla parin viikon päästä. Spinning-salin ikkunatkin menivät tunnin aikana hienosti huuruun.

Kotimatkaan vierähtikin muutama tovi, sillä autoni jäi kiinni hankeen. Lunta ei ollut paljon, sen verran kuitenkin että lapio piti kaivaa esiin. Lopulta sekään ei auttanut, vaan vasta avuliaiden seurakaverien avulla pääsin kotimatkalle. Mukavia ja avuliaita tyyppejä, kiitos!  Kyllä en tykkää siitä takavedosta lumikeleillä!

Tänään kävin HelTrin "kokeneiden" uimarien treeneissä Pirkkolassa. Muuten ehkä kävisin useamminkin uimassa siinä porukassa, mutta tykkään treenata yhdessä Peten kanssa, eikä hänen vauhtinsa vielä riitä kokeneiden ryhmään. Nyt kun Pete on Oslossa, päätin mennä kokeilemaan. Uimme tunnissa 2700 m, ja ihan odotusten mukaan eli hyvin se meni!

Uimme myös tehoja, kaksi kertaa tällainen setti 15sekunnin palautuksilla:

200 m matkavauhtia (2)
3x100 m kovempaa (3)

Lopussa uitiin vielä samoin kaksi kertaa tämä:

25 m delffareita täysillä
50 m vu kevyttä
25 m vu kovaa (3+)
50 m vu kevyttä

Juuri tuollaisia nopeampia settejä minun pitäisi nyt uida, kun tekniikka on siihen jo riittävän hyvä. Joskus voisin kokeilla uida 6x50 niin, että lähtö on aina minuutin välein. Olen laskeskellut, että vinstojen väliin jäisi vauhdillani noin 20 sekunnin palautus. Siis ainakin muutamalla ensimmäisellä kerralla...

2 kommenttia:

  1. Eilen juttelin valmentajan kanssa juuri noista vauhdikkaimmista uintiosuuksista. Mun pitäisi kanssa ottaa nuo mukaan ohjelmaan, mutta totuus on, että yksin harvoin tulee uitua tarpeeksi kovaan. Siitä huolimatta vinstat n. minuutin lähdöillä tulevat mukaan ohjelmaan.

    VastaaPoista
  2. Päivi,ihan samoja juttuja siis. Niissä täytyy sitten olla jotain perää! Kirjoitin nuo pari settiä ylös senkin vuoksi, että muistan itse treeneissä uida niitä. Odotan jo vetoja minuutin lähdöillä, eihän kuudessa menekään kuutta minuuttia pitempään...

    VastaaPoista