sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Radalla taas

Nyt on Espoossakin vihdoin pakkasta! Auton mittari näytti aamulla -11 astetta, kun lähdin Esportille. Suunnitelmissa oli yhdistetty juoksu- ja lihaskuntotreeni niin, että juoksua ja lihaskuntoliikkeitä tehdään vuorotellen. Vähän piti hakea optimaalista tasapainoa niiden välillä. Luulenpa, että näin teen seuraavalla kerralla:

I hartiasilta 5x10 sek
jalkojen nosto hartiasillassa vuorotellen 2x10

II hartiasilta 5x10 sek
lantionnosto toinen jalka ylhäällä 2x10

III yhden jalan kyykky 2x15

IV askelkyykyt taakse, hyppy välissä 2x10

Liikkeiden väliin siis aina 400 metrin kiepsahdus radalla. Juostessa yritin muistaa pitää kadenssin ja asennon hyvinä. Muita juoksijoita oli mukavasti, varmaan parisenkymmentä. Joukkoon mahtui myös muutama kilpakävelijä.

Juoksu tuntui ihan hyvältä, eikä selkä ainakaan vielä ole kipeytynyt. Toisaalta ehdin reilussa tunnissa juosta vain kuusi kilsaa. Olin ottanut mukaan sormeen laitettavan kierrosmittarin, jonka ostin pari vuotta sitten uintitreenejä varten. Se oli tässäkin käytössä tosi kätevä.

Tällä viikolla oli uinnissa hyvä kolmen päivän putki, joka päättyi eilen Heltrin treeneihin Malmilla. Attekin oli siellä mukana. Alkuverran aikana katsoinkin että kuka ihme siinä viereisellä radalla ui samaa vauhtia - no, oma poikahan se! Melko nopeaa on ollut hänen kehityksensä uinnissa, vaikka treenin edetessä vauhtinsa vähän hiipuikin. Treenin loppupuolella teimme aika kivan setin, jossa piti uida vähän kovempaa: 2x100 m matkavauhtia, 4x50 vähän kovempaa ja 4x25 täpöllä, kaikki noin 15 sekunnin tauoilla.

Koko viikon treenailut:

ma lepo
ti juoksu 35 min, pilates 45 min
ke pyöräily trainerilla 60 min
to uinti 60 min
pe uinti 60 min, kuntopiiri 50 min
la pyöräily trainerilla 60 min, uinti 70 min
su juoksu + lihaskunto 70 min

totaali 8 tuntia 30 minuuttia.

Perjantain kuntopiirissä on kevätkauden tullen siirrytty intervalliharjoitteluun. Liikkeitä on kymmenen, ja nyt ekalla kerralla niitä tehtiin 30 sekuntia ja sitten levättiin seuraavat 30 sekuntia. Kierroksia oli kaikkiaan kolme. Ensi perjantaina tehdään vielä neljäskin kierros, ja sitten aletaan lyhentää lepohetkiä niin, että viimeisellä kierroksella työtä on 40 sek ja lepoa 20. Pidoissa ollaan päästy kyllä jo aikaimoiseen vauhtiin, kun kuntopiirin alkuun tehtiin kuuden minuutin lankkku ja loppuun 2x3 minuuttia dynaamisia pitoja. Hiki tuli siis jo ennen kuin kuntopiiri ehti kunnolla alkaa!

1 kommentti: