sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Laturetki

Hiihtokausi on nyt avattu! Sivakoimme Peten kanssa Oittaalta Pirttimäen kautta Solvallaan ja takaisin. Reilut kolme ja puoli tuntia siinä meni. Sain hiihtää edellä ja määrätä vauhdin, niinpä syke pysyi lähes koko ajan aisoissa. Pakkasta oli muutama aste ja ladut heti aamusta lähes tyhjät, eivät tosin ihan huippukunnossa mutta hiihdettävät kuitenkin. Menomatkalla vaihdoimme pari sanaa yhden nuoren miehen kanssa,joka kertoi yöpyneensä laavulla jonkun lammen rannalla. Oli kuulemma tarjennut hyvin kesämakuupussisssa, kun oli pitänyt untuvatakin päällä ja sarkahousut jalassa. Aika mahtavaa, että sellaista voi tehdä täällä Espoossa! Ihan muistuivat omat partioajat ja talvileirit mieleen!

Perillä Solvallassa kävimme tosi mukavassa rinnekahvilassa vähän virkistäytymässä. Sinne oli vähän hankala löytää ja varsinkin päästä murtomaahiihtosuksilla, mutta kyllä kannatti! Tunnelmallisesta kahvilasta oli todella hienot näköalat. Korvapuustin, liian makean kaakaon, smoothien ja puolikkaan Twixin jälkeen lähdimme kotimatkalle. Ehkä vähän enemmän alamäkeä oli Oittaalle päin hiihdettäessä, onneksi. Oittaalla on vähän paranneltu ladun linjasta Pirttimäen suuntaan, kun yhden kapean metsäpätkän tilalle on tehty leveä ja hieno latu.

Eilen ajoin aamupäivällä tunnin trainerilla, mukana kolme kahdeksan minuutin vetoa neljän minuutin palautuksilla. Tällä kertaa katsoin läppäriltä Modernia perhettä ja ja jotain dokumenttia Yle Areenalta. Traineri on meillä melko kovassa käytössä, kun minua ennen sillä ajoi Pete ja minun jälkeeni Atte. Illalla kävimme Peten kanssa Heltrin uintitreeneissä Malmilla. Uitiin tekniikkaa ja treenattiin hengittämistä parin kilsan verran poikkeuksellisesti Jupiksen ohjauksessa.

Päättyvällä viikolla tein tällaiset treenit:

ma lepo
ti 90 min työmatkapyöräily, 45 min pilates
ke juoksu 30 min
to uinti 60 min
pe kuntopiiri 60 min
la traineri 60 min, uinti 60 min
su hiihto 220 min

yhteensä 10 tuntia 25 minuuttia

Nyt on päällä hyvä sohvakooma, ja tuskin maltan odottaa presidentinvaalien tuloslähetyksen alkamista. Jännää!

3 kommenttia:

  1. Minkälainen traineri teillä on ja mistä hankittu?

    Kiitokset!

    VastaaPoista
  2. Hei Lilleri! Meillä on ihan perustraineri, Tacx Satori. Hankittu muistaakseni Wigglestä. Täältä löytyy: http://www.wiggle.co.uk/tacx-satori-high-power-cycle-trainer/

    VastaaPoista