tiistai 13. maaliskuuta 2012

Wattbike-testi

Tammikuussa yritin ihan ensimmäisen kerran tehdä Wattbikella 20 minuutin testin. Silloin lähdin tapani mukaan ajelemaan ihan liian kovaa ja jaksoin vain 10 minuuttia - oijoi! Tänään lyhensin vähän alkuverraa ja lähdin polkemaan testiä kymmenen minuutin polkemisen jälkeen.

Jaoin ajan mielessäni neljään viiden minuutin blokkiin. Ekat viisi minuuttia ajelin melko rauhallisesti, ja watit pysyivät 130-140 kieppeillä. Wattbiken näytöllä näkyy koko myös wattien keskiarvo,ja niinpä seuraavat viisi minuuttia keskityin siihen, että ajelin koko ajan siihenastista keskiarvoa isommilla tehoilla. Kymmenen minuutin jälkeen nostin edelleen intensiteettiä ja vikat viisi minuuttia ajoin täysillä. Hiki virtasi ja viimeiset minuutit tuntuivat tosi tosi pitkiltä. Läähätin ja melkein läkähdyin, mutta tällä kertaa oli tosi hyvä fiilis, kun jaksoin loppuun saakka ja sain kunnon tuloksen.

Keskiarvowatit olivat 167. Kun sen jakaa 1,05:llä ja vielä painollani, osuu pyöräkuntoni taulukossa tällä hetkellä kohtuullisen (moderate) alalaidalle. Eipä huono! Tämän verran dataa siitä Wattbikesta irtosi:

Power average 167 W
Power peak 258 W
Left/right 49 %/ 51%
Cadence 93 rpm
Cadence peak 107 rpm
Distance 11520 m

Kuukauden-kahden päästä testaillaan uudelleen!

2 kommenttia:

  1. Olis kyllä hauska päästä kokeilemaan, näkis samalla miten vinossa tuo tekniikka oikein on :) Sulla näyttää ainakin pyöritys olevan hyvällä mallilla

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa kokeilemaan, Toffe!

    VastaaPoista