tiistai 16. heinäkuuta 2013

Lomailua

Olemme mökkeilleet jo vajaan viikon Varsinais-Suomessa. Tyttären kanssa olemme maalanneet aitan katon alaosat ja verholaudat valkoisiksi, vielä pitäisi terassi maalata mustaksi ja sitten on taas siistin näköistä pari vuotta. Itse mökki valmistui vuonna 2002, ja ylläpitohommia alkaa nyt parin helpon vuoden jälkeen olla: etelän puolella hirsistä on alkanut maali hilseillä, antenni ei on rikki eivätkä kanavanippu B:n kanavat (MTV3, SubTV, Nelonen, Liv) näy, joku kaivon pumppukin on rikki ja siksi pesukoneen vedensaanti kestää ja kestää. Jääkaapin palaneen lampun sentään saimme itse vaihdettua. Koko ajan pitää jotain puuhailla, että paikat pysyisivät edes entisellään. Osan hommista voi onneksi ulkoistaa. Ei me ainakaan niitä antennijuttuja osata itse tehdä eikä kaivon pumppujakaan korjailla. Paitsi ehkä Pete.

Mökkiä suojatessa tuli kyllä vähän ikävä vanhaa broadsheet-kokoista Hesaria. Olisi selvitty vähemmällä teipillä.

Haalistunut valkoinen, ei menisi enää edes "tanskalaistyylisen huolettomasta".
Treenit ovat sujuneet vaihtelevasti. Lauantaina ajoimme viimeisen pitemmän pyörälenkin ennen Joroista. Reitti oli se meille tuttu Suomusjärvi-Kisko-Karjalohja-Sammatti, pituudeltaan 70 kilsaa. Tällä kertaa Fiskarsissa oli samaan aikaan antiikkimarkkinat, ja siksi liikennettä oli jonkun verran. Uusi ajoasento tuntui vähän erilaiselta käsissä ja satulan tietämillä, mutta jalat pyörivät hyvin.

Sunnuntaina kävin juoksemassa vetoja. Alku meni kyllä ihan hyvin, mutta loppua kohden vauhti hyytyi. Jälkiviisaana ajattelin, että olisi varmaan pitänyt edellispäivänä syödä ja varsinkin juoda paremmin. Lievää nestehukkaa epäilen jaksamattomuuden syyksi.  Illan uinti tehtiin mökkijärvessä ilman märkäpukuja. Se on vaan niin paljon kivempaa.

Tänään kävimme ajamassa pyörällä lyhyitä vetoja. Huomaamattani tein niitä pari enemmän kuin oli tarkoitus, toivottavasti ei niiden takia ole sitten koko lauantain kisa pilalla! Olin kerran aikaisemminkin ajanut vastaavan treenin, ja silloin vetoja piti tehdä viisi, ja tänään ohjelmassa oli kolme. Siitä se sekaannus varmaan johtui. Tässä pysähdyin tsekkaamaan oikean vetojen määrän puhelimesta, kun päässä oli vihdoinkin alkanut vähän raksuttaa:

Viisi vai kolme: kolme!
Siirrän suunnitellut treenit aina Outlookin kalenteriin, josta ne löytyvät tarvittaessa siis myös tien päällä.

Joroisille on luvattu aika viileää keliä. Tällä hetkellä Forecan ennusteen mukaan lämpötila on lauantaina 18 astetta, tuulta 5 m/s ja sadetta 83 %:n todennäköisyydellä. Tämänpäiväisen lenki olosuhteet olivat melkein samat: +15 astetta (lähtiessä), tuulta 6 m/s ja aurinkoista. Kylmä ei tullut, kun ajelin lyhyillä hihoilla ja shortseilla. Sade olisi tietysti voinut kaiken muuttaa. Jos Joroisilla on alle 16 astetta lämmintä, laitan sukat jalkaan jo ekassa vaihdossa ja jos sataa lisään varustukseen ainakin irtohihat, ehkä myös tuuliliivin.

Geeliostoksille pitäisi vielä loppuviikosta ehtiä, muuten alkaa kaikki olla kisaa varten valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti