tiistai 9. heinäkuuta 2013

Uintituristina Satakunnassa

Olimme äitini ja hänen miehensä vieraana Harjavallassa pari päivää. Saimme ohjelmaan mahdutettua mukavasti myös uintia, kun kyläpaikka oli hienolla paikalla Kokemäenjoen varrella Harjavallan voimalaitoksen alapuolella ja Yyterikin lyhyen automatkan päässä.

Sunnuntai-iltana uimme Kokemäenjoessa. Lammaistenlahdessa on kiva pieni hiekkapohjainen uimaranta, jonne laskeudutaan jyrkkiä portaita pitkin. Vesi oli mukavan lämmintä, mutta ilmeisesti virtauksista johtuen siinä oli myös tosi kylmiä kohtia. Uimarannan kohdalla on pieni saari, mutta veden paikoittaisesta kylmyydestä johtuen emme lähteneet sitä kiertämään. Uimme nimittäin luomuna, ilman märkäpukuja.
Lammaistenlahti

Eilen maanantaina kävimme Yyterissä, minä ensimmäistä kertaa ikinä. Olipa ihana ranta, ihan kuin Maspalomasissa tai Pärnussa! Lämpöä oli kuitenkin vain 17 astetta, ja tuuli tosi kovaa. Muun porukan odotellessa rannalla kävimme Peten kanssa uimassa. Ranta on tosi matala, aika pitkälle piti kävellä ennenkuin pääsimme uimaan. Vesi tuntui lämpimältä ja aallokkoa oli juuri sopivasti, kun siitä tuli vähän vastusta ja piti muistaa pitää suu kiinni suunnistaessa. Tämäkin oli sellainen fiilistelyuinti vaan, pelkillä uikkareilla. Takaisin rantaan kahlatessa ehti tulla kylmä ja iho mennä kananlihalle, kun oli niin kova tuuli.

Yyterissä

2 kommenttia:

 1. Hauskaa uintiturismia! Toi oliskin ihan mielenkiintoinen tavoite elämään, että käy uimassa (matkaa) mahdollisimman monessa paikassa.

  Mulla oli joskus muutama kesä sitten ennen "triathlonurani" alkua kesän ohjelmana, että pyöräilen jokaiselle Espoon viralliselle järviuimarannalle ja käyn siellä uimassa. Mutta silloin mä vaan dippasin ja kuivattelin auringossa ennen fillaroinnin jatkamista. Pitäisi varmaan uusia toi ja käydä uimassa jokaisessa lätäkössä vähintään 500m.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kivaa se uiminen erilaisissa vesissä! Eikä tartte kuin uikkarit ja lasit!

   Aika kiva ohjelma sinullakin on ollut. Täytynee munkin tsekata, että montako virallista järviuimarantaa Espoossa oikein on... Hieno idea bongata ja testiuida ne kaikki!

   Poista