perjantai 12. heinäkuuta 2013

Rykäsy

Viime tiistaina oli Heltri Cupin toinen Rykäsy tänä vuonna, jossa matkana olivat noin 700 m uinti, 20 km pyöräily ja 5,4 km juoksu. Osallistujia oli yli sata, taisi olla ennätysmäärä. Tänä vuonna lähtö on ollut laiturin kupeesta niin, että laiturista on pitänyt pitää kiinni toisella kädellä. Ruuhkaa riitti heti lähdön jälkeen ensimmäiselle poijulle; käsiä, jalkoja edessä takana ja sivulla ja melko paljon kontaktia kaiken kaikkiaan. Kohtuullisesti siitä selvittiin, ja ensimmäisen poijuviritelmän jälkeen mahtui onneksi uimaan vähän paremmin. Yritin kuitenkin pitää mielessä, että sprinttikisassa ollaan, ettei uinti menisi ihan polskutteluksi kuten minulla helposti käy. Rantauduin ajassa 0:13:36.

Pyörällä kierrettiin Kuusijärvi kahdesti. Harmikseni olin unohtanut laittaa sykemittarin päälle uinnin alussa, ja sähläsin sitten sen kanssa myös pyöräilyn alussa niin, että sain sykkeet näkyviin. En vaan siinäkäään tohinassa tajunnut laittaa sitä mittaria oikeasti päälle eli aloittaa harjoitusta. Mitään dataa ei jäänyt tästä tempoilusta talteen.  Jo ennen kisaa olin (tyhmästi) päättänyt ottaa geelin toisen pyöräkierroksen lopussa. Ajattelin Sääksin kokemuksen jälkeen, että tarvitsen vähän lisäenergiaa jaksaakseni juosta kovempaa. Siellä juoksuvauhti lässähti parin kilsan jälkeen. Hiljensin siis vauhtia saadakseni geelipakkauksen auki ja saadakseni sen syötyä. Puolisen minuuttia siinä kaikkinensa varmaankin menetin. Pyöräaika 0:41:53.

Juoksuvaihdossa oli Pete paikalla kannustamassa ja kuvaamassa.

Sukat jalkaan ja juoksuun.

Vähän oli taas vaikeaa saada sukat jalkaan kosteisiin jalkoihin, mutta pakko oli ne laittaa kun eivät edellisetkään hiertymät ole kunnolla parantuneet. Parinsadan metrin juoksun jälkeen alkoi kylkeen pistää ja piti vähän himmata vauhtia. Mokoma geeli ei varmaankaan lähtenyt imeytymään kunnolla, kun sykkeet olivat korkealla! Pitelin kylkeä ja keskityin hengittämään, ja jonkun aikaa juostuani pistos onneksi kaikkosi. Rykäsyn juoksuosuutta on hieman muutettu viime vuodesta, ja aika pitkältä se tuntui. Pistoksen jälkeen sain kyllä sykkeen pysymään ihan hyvin tavoitelukemissa. Juoksuaika 0:29:32.


Sprintin loppuaika oli 1:25:01, ja harmikseni jäin vähän joka osuudella viime vuotisista noteerauksistani. Ja kun ei tullut enkkoja, tuli ainakin lisää kokemusta!

Maalissa. Minulla on vahvuudet ajolaseissa, siksi juoksenkin ne päässä.
Kauden viimeinen Rykäsy on 6.8., täytyypä siellä yrittää kisata vähän paremmalla taktiikalla ja kokeilla josko saisin parannettua aikaa tämänviikkoisesta ja ehkä viime vuodestakin. Jos ei, pitänee varmaan tyytyä hidastamaan hidastumista. Sekin on ihan hyvä tavoite.

Nyt on enää reilu viikko kauden pääkisaan, Joroisten puolimatkaan. Treenit ovat sujuneet hyvin, ja nyt toivon vain pysyväni tämän viikon terveenä, jotta olisin parhaassa mahdollisessa iskussa 20.7. Rykäsyn jälkeen kävin keskiviikkona ajamassa 90 minuuttia pyörällä, ja tänään juoksin reilun puoli tuntia. Vielä huomenna on vähän pitempi pyörälenkki, ja sitten vaan herkistellään. Toivottavasti se onnistuu yhtä hyvin kuin ennen Kiskon kisaa.

Olin käynyt juuri ennen Rykäsyä säädättämässä ajoasentoani. Satula on kolmisen senttiä ylempänä ja muutaman sentin edempänä kuin aikaisemmin. Lisäksi sen nokkaa laskettiin hieman. Myös aika-ajotankoja nostettiin vähän pystympään ja laitettiin hieman leveämmälle. Asento tuntui ihan hyvältä, ja lonkan kulma on nyt paljon parempi kuin aikaisemmin. Aika isoja muutoksia, onneksi on edes viikko aikaa tottua niihin. Satula alkaa kyllä edelleen painaa, mutta sille ei taida nyt ennen Joroista voida enää mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti