sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Taas Seurasaaressa

Heltrin syystreenit pyörähtivät käyntiin tällä viikolla. Olen toistaiseksi ilmoittautunut torstain uintitreeneihin ja perjantain kuntopiiriin. Spinningiäkin olisi tarjolla, mutta sitä mietin vielä. Viime syksynä ilmoittauduin mukaan, mutta en tainnut käydä treeneissä kuin kerran. Ehkä tänäkin vuonna pärjään ajamalla trainerilla kotona ja Wattbikella työpaikan salilla.

Torstaina oli siis ekat uintitreenit hallissa monen kuukauden tauon jälkeen. Pääsimme samaan ryhmään poikani Aten kanssa ja jopa samalle radalle. Suht kivasti sujuivat treenit, enimmäkseen uimme tekniikkaa. Ehkäpä siitä uinnista ilman märkäpukua on ollut jotain hyötyä, kun heti alussa muistin myös potkia. Treeni kesti tunnin ja vartin, uimme yhteensä 2,9 kilometriä.

Perjantaina oli ensimmäinen kuntopiiri Meilahdessa. Paikalle saapui paljon vanhoja tuttuja ja ilahduttavan monia uusiakin seurakavereita. Kuntopiiri sujui hyvään totuttuun malliin: 10 liikettä, 30 sekuntia työtä ja yhtä pitkään lepoa. Kolme kierrosta tehtiin, ennen kierroksia vähän lankkuja ja niiden jälkeen vatsa- ja selkälihasliikkeiden demoja. Niitä varmaan tehdään ensi kerralla vähän enemmän. Osaa liikkeistä en pysty tekemään puhtaasti, täytyy niiden tilalle keksiä jotain korvaavaa.

Eilen ajoimme Peten kanssa Seurasaareen pyörillä. Meiltä on sinne matkaa vain reilut seitsemän kilsaa. Se taitaa olla lähin kunnon (turvallinen) avovesiuintipaikka. Petrillä oli ympäriuintitreffit seurakavereiden kanssa, ja kun he lähtivät kahdeksan hengen porukalla uimaan, minä lähdin juoksemaan saarta ympäri. Oli se juokseminenkin ihan kivaa, mutta mieluummin olisin uinut. Ei kuitenkaan auta, maratonia varten pitää treenata sitä juoksua... Juoksulenkin aikana näin uintiporukan pariin otteeseen. Yllättävän hyvin kuulin joidenkin kymmenien metrin päästä rannalla, kun he taukoa pitäessään juttelivat siitä, miten ihanaa oli uida. Oli se juokseminenkin onneksi ihan mukavaa.

Uinnin lähtö.
Juoksin myös Karunan kirkon ohi, jossa 20 kesää sitten menimme Petrin kanssa naimisiin. Sisään ei päässyt maksamatta museon pääsymaksua, mutta oli ulkopuolellakin kiva fiilistellä. Seurasaari oli hieno
hääpaikka, ja Karunan kirkko sisältä todella kaunis ja tunnelmallinen.

Karunan kirkko 1680-luvulta.
Viikko huipentui tänään vähän pitempään pk-lenkkiin, jonka viimeiset 30 minuuttia maratonin tavoitevauhtia 6 min/km. Ei se ainakaan näin lenkin lopuksi kamalan kevyeltä tuntunut, mutta toivottavasti tilanne on toinen maratonherkistelyjen jälkeen. Juoksureittini varrelle osui Otaniemen kenttä, jossa on Rantamaratonin lähtö ja maali. Juoksin Otaniemestä Kaarhusaareen ja Westendiin saakka maratonreittiä, tosin väärään suuntaan.

Ennen maratonia aion hieman vähentää työmatkapyöräilyä ja vältellä flunssaisia ihmisiä. Työmatkapyöräilyn vähentäminen taitaa tähän aikaan vuodesta olla noista se helpompi homma.

2 kommenttia:

  1. Sun pitää mennä sit autolla töihin, ettei tarvii altistua pöpöille bussissa. Siitähän on ihan joku tutkimuskin tehty, että yksityisautoilevat sairastavat vähemmän. :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä se bussissa tai junassa aina mietityttää, että kukakohan täähn tankoon tms. viimeksi on koskenut ja mahtoiko olla puhtaat kädet. Ei varmaan. Pesen kädet aina kotiin tullessani. Onneksi pyöräillessä ei tartte miettiä pöpöjä.

    Mulla ei ole omaa autoa puhumattakaan autopaikasta, joten autolla töihin kulkeminen ei oikeasti tule kysymykseen.

    VastaaPoista