lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kisko Triathlon 2015

Etualalla Peten Felt, takana mun Cannondale.
Jo kuudetta kertaa osallistuin Kisko Triathlonin perusmatkalle. Kisa meni hyvin, sain tehtyä minulle hyvän suorituksen. Loppuaikani oli 2.55.40. Kiskon kisa viisi vuotta sitten oli ihka ensimmäinen kunnon triathlon-kisani, ja sen kunniaksi innostuin listaamaan kymmenen asiaa, jotka olivat tänään toisin kuin viisi vuotta sitten:

 • Maantiepyörän sijaan ajelin triathlonpyörällä, jolla ajokokemusta ennen kisaa on kertynyt tuhansia kilometrejä kymmenien sijaan. 2010 olin hakenut pyörän kaupasta kisaviikolla.
 • Osasin juoda riittävästi nestettä kisan aikana ja huolehtia energian saannista. Pyörällä join vajaat 1,5 litraa laimeaa urheilujuomaa ja otin yhden geelin, juostessa pysähdyin huoltopisteillä kolme kertaa. Join vuorotellen vettä ja urheilujuomaa, puolivälissä otin toisen geelin. Ekalla kerralla en osannut juoda tai syödä tarpeeksi, ja nestehukka peri tämän kilpailijan.
 • Nykyisin mieheni Pete on ennemminkin mukana kisaamassa kuin kannustamassa kuten silloin. Kävi tuuri, kun hänkin innostui tästä samasta jutusta. Muut oman perheen kannustusjoukot jäivät tänään kotiin, viisi vuotta sitten triathlonkisa oli heillekin uusi ja kiinnostava juttu. Onneksi oli tuttuja katsomossa ja kisaamassa, kannustus auttaa aina. Kiitos!
 • Ei ollut hellettä, vaikka kuuma tuli nytkin.
 • En kävellyt juoksuosuudella, en edes siinä pahassa ylämäessä heti juoksun alussa. Mielessä toki käväisi sekin vaihtoehto.
 • Osasin jakaa voimat paremmin ja jaksoin olla sosiaalinen kisan jälkeen. Viisi vuotta sitten tässä oli kovasti haastetta, taisin heittäytyä sängylle heti mökille päästyäni.
 • Tänä vuonna treenaan jo neljättä vuotta treeniohjelman mukaan. Harrasuksen alussa uin, pyöräilin ja juoksin fiilispohjalta. Systemaattisen treenauksen ansiosta tiesin jo starttiviivalla, että pääsen maaliin jos ei satu jotain massiivista teknistä fuckuppia. Eikä sattunut. 
 • Pääsin maaliin alle kolmessa tunnissa, viisi vuotta sitten aikaa meni puolisen tuntia enemmän. 
 • 2010 maaliin tullessa saatiin muistaakseni mitalit, viime vuonna juomapullot ja tänä vuonna kivat pienet Kisko Triathlon -pyyhkeet. Mukavaa vaihtelua t-paitoihin.
 • Kisko on vain pieni etappi matkalla kohti kesän tärkeintä kisaa, Kööpenhaminan Ironmania. Viisi vuotta sitten Kisko oli kesän ehdoton huipentuma ja itse asiassa ainoa kisa. En ollut silloin vielä tajunnut, että kesään mahtuu monta kivaa kisapäivää. 
Ihan kaikki ei onneksi ole muuttunut vuosien varrella. Kiskon kisa on hieno ja mukava kylätapahtuma, jonka järjestelyt toimivat teräksisellä kokemuksella. Pyörä-ja juoksuosuuksille lähdettäessä pitää kivuta tosi jyrkkä mäki, ja suihkuista tulee aina vain jääkylmää vettä. Jos ei ihmeitä satu, palaan Kiskoon kisaamaan taas ensi vuonna.

Kaikki tulokset löytyvät täältä.

4 kommenttia:

 1. Hienoa, Pia!

  Kysymys: minkä mittaisia nuo perusmatkan osuudet Kiskolla ovat (siis oikeasti, kun kaikkialla tapaavat vähän heittää virallisista) ? Voisin ottaa Kiskon ensi kesänä itsekin ohjelmaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Asmo!

  Kiskossa matkat ovat kai aika tarkkaan just ne mitä pitää. Pyörä oli eilen Åeten Garminin mukaan 41,1 km. Reitti on kiva mutta aika mäkinen. Kantsii kokeilla!

  VastaaPoista
 3. Mun Garmin mittasi pyöräilyosuudeksi aika samansuuntaista kuin Peten. Ihan tarkasti en osaa sanoa, koska kämmäilin mittarin kanssa, ja mulla on eka mäki vielä T1:n puolella. Juoksu oli mun mittarissa 10,6 km eli aika tarkkaan sekin on mitattu.

  Pyöräreitti on joo kiva mutta aika mäkinen. Juoksureitti oli sitten ainakin viime lauantaina vain "aika mäkinen". :) Olin vielä lauantaina sitä mieltä, että ei saatana vie enää ikinä. Mutta jo sunnuntaina alkoi mietityttää, että järkeväähän se olisi käydä samoissa kisoissa vuosi toisensa jälkeen, niin saisi vertailukelpoisia tuloksia. Ja sitten, kun ne juoksuosuuden pitkät mäet eivät enää tunnu pahalta, voi varmaan todeta olevansa hyvässä kunnossa?

  Hauska vertailu sulla. Ja hyvin vedetty!

  VastaaPoista
 4. Takavuosina muistan kuulleeni, että juoksuosuus olisi hieman yli 10 km. En kyllä ole varma tarkasta mitasta, lähellä kymppiä se kuitenkin on. Ja mistä niitä mäkiä aina tulee?

  Ootas Minttu kun näät mun excel-graafin kuuden kisan osuusajoista! Aattelin kirjoittaa "kehityksestä" vielä oman postauksen. Ihan jännää seurattavaa se on, kun viime vuodet myös pyörämatka on ollut sama.

  VastaaPoista