sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Uimassa

Tuntuu siltä, että palautuminen Pirkan pyöräilystä on edelleen kesken. Perjantai-aamuna kävin juoksemassa ja eilen pyöräilemässä treeniohjelman mukaan, mutta tänään vaihdoin tunnin juoksulenkin kilsan avovesiuintiin, kun sykkeet olivat aamumittauksessa hieman koholla.

Kävimme viikonloppuna mökillä, ja päästin Peten vahingossa lähtemään juoksulenkille ennenkuin muistin, että uudessa Mako-märkäpuvussani on vetskari, joka laitetaan kiinni ylhäältä alas. En ollut vielä koskaan laittanut sitä itse kiinni, mutta olin toki kuullut sen olevan mahdollista. Pienen hapuilun jälkeen huomasin ilokseni, että liikkuvuuteni riittää sen sulkemiseen!. Siinä pukiessa sain pari kynnenjälkeäkin painettua pukuun, täytyy taas kaivaa neopreeniliima esille ja korjata ne.

Ite puin!
Lamppu palaa, sauna on jo päällä.

Kävin uimassa pienen saaren ympäri. Vesi tuntui viileämmältä kuin Kuusijärvessä, mittarin mukaan asteita oli 16. Kiertämässäni saaressa on varmaan lokkien pesiä, niin monta lintua saaresta nousi taivaalle kiertelemään ja raakkumaan kun kiersin saarta. Pari lintua saatteli minua melkein kotilaiturille saakka. Onneksi eivät tehneet mitään syöksyjä sentään. Jaloissa ja käsissä tuntui vähän viileältä, mutta ei vedessä kangistumaan päässyt. Loppumatkasta uin vähän siksakkia laiturin edessä, jotta sain kilsan täyteen.

Avovedessä olen taas palannut hyväksi havaitsemaani hengitys- ja tähystysrytmiin. Hengitän vuorotellen joka toisella ja joka kolmannella käsivedolla. Aina kun otan kolme käsivetoa hengitysten välissä, nostan silmiä sen verran vedenpinnan yläpuolelle, että näen mihin olen menossa. En siis samaan aikaan hengitä ja tähystä vaan aina vuorotellen. Happea tulee riittävästivähän vauhdikkaampaankin uintiin, ja kun tähystän suht usein (keskimäärin noin joka 5. vedolla) riittää ihan nopeakin vilkaisu. Tietenkin aallot, aurinko ja muut tekijät pitää ottaa huomioon hengityksessä ja tähystyksessä, mutta tämä on ainakin minulle hyvä rytmi normioloissa.

Uusi vesilämpömittari.

Uusi märkäpuku tuntuu tosi hyvältä. Se ei kiristä mistään, enkä ainakaan vielä ole saanut siitä mitään hankaumia niskaankaan. Se pysyy hyvin kiinni, ja tänään tuli todistettua sekin, että saan sen tarvittaessa itsekseni päälle. Vettä tuntuu jäävän sisälle enemmän kuin edellisessä, liian pienessä puvussani mutta se on varmaan ihan ok. Suurin ero edellisiin pukuihin on, että kädet pääsevät liikkumaan vapaasti eivätkä olkapäät väsy uidessa ja se on ihan mahtava juttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti