maanantai 6. heinäkuuta 2015

Swim-run -treeneissä Porkkalassa

Pääsin eilen mukaan ihkaensimmäisiin swim-run -treeneihini, tosin ihan vaan turvasoutajana. En tosin pysynyt perässä juoksuosuuksilla, joten pysyttelin vain uintikohdissa. Samoissa hommissa, turvamelojana, olen myös Porkkala Swimrunissa kolmisen viikon kuluttua. Kisa käydään Upinniemen varuskunta-alueella varmasti upeissa maisemissa.

Pete osallistuu kisaan Jarmon kanssa, joka oli näiden Porkkalan-treenien isäntä. Kun pojat vaihtoivat varusteita, minä pääsin valitsemaan soutuvenettä. Otin valmiiksi tyhjäksi äyskäröidun ja kipusin siihen kameroineni. Eipä aikaakaan, kun päästiin tositoimiin. Olimme sellaisessa paikassa, että lyhyen uintimatkan päässä oli kaksi hyvänkokoista saarta. Otin vähän kuvia:Vesi tuntui kuulemma ilman märkkäriä melko viileältä, varsinkin se ensimmäinen pätkä lähimpään saareen. Saaren toisella puolella vesi oli lämpimämpää. Märkkärillä vesi oli ihan sopivaa, mutta Team Luomu kokeili uintia neopreenihoisuilla (Petri) ja triathlonkisa-asulla (Jarmo), ja ainakin jälkimmäisessä tuli eilen kylmä juoksuosuuksista huolimatta.

Swimrun vaikutti ihan kivalta tekemiseltä varsinkin noin upeassa paikassa. Aika paljon mietittävää on kisassa: ottaako mukaan pullarit/lättärit/märkkärin/neopreenihousut/pelkän triathlonasun/nastalliset vai nastattomat kengät... Joitakin pakollisiakin välineitä Porkkalan kisassa on: ensiapuside, kompassi, vedenpitävä karttakotelo, kaksi pilliä jne. Team Luomu aikoo käsittääkseni pärjätä mahdollisimman vähällä, vaikka eilisissä tarkoissa mittauksissa selvisikin, että esim. pullari nopeuttaa uintia huomattavasti, kun kengätkin ovat koko ajan jalassa. Vasta itse kisassa varmaan nähdään, mihin kaikkeen "luomu" venyy.

Ehkä jokunen treenikin on vielä tarpeen ennen kisaa. Ihan kohta lähdetään Team Luomun kanssa kiertämään Seurasaarta uiden, tosin märkkärit päällä. Toivottavasti merivesi ei ole paljon kylmempää kuin eilen Porkkalassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti