lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pari hiihtolenkkiä Rukalla

Meillä on täällä Rukan Salmilammilla söpö pikkuruinen vuokramökki, jossa nukumme pikkuruisella sängyllä. Makuuhuoneen sänky on siis vain 120 cm leveä, ja tällainen vanhakin pari pystyy siinä näköjään ihan kohtuullisesti nukkumaan, vaikka onkin leveämpään henkilökohtaiseen reviiriin tottunut. Muuten mökki on tosi kiva, ja aamiaispöydästä näkyy ladulle. No sellainen pieni puute kyllä on, ettei leivänpaahdin toimi, ellei koko ajan paina sitä painiketta, jolla leivät saadaan alas. Pete on ritarillisesti paahtanut leipiä minullekin.

Eilen hiihdimme tasaisen Kuontivaaran lenkin. Sukset toimivat taas tosi kivasti, ja matka taittui tasatyönnöllä. Kerran pysähdyimme pullakahveille. Samaan pöytään sattui istumaan ehkä pari vuotta meitä varttuneempi pariskunta, joilla on jo kymmenisen vuotta ollut mökki Kesäjärven rannalla. Siinä jutustellessa kävi ilmi, että he eivät koskaan ole hiihtäneet Valtavaaralle. Kyllä kannattaisi, vaikka onhan siinä kipuamista!Meillä oli se Valtavaaran ja Vuosselin lenkki agendalla tänään. Keli oli aika samanlainen kuin eilen, nollasta pariin plusastetta ja hienoista räntäsadetta. Ei se sade kuitenkaan suuremmin haitannut, luisto vaan ei ehkä ollut ihan niin hyvä kuin eilen. 


Saatoin ehkä pakata hieman huolimattomasti, kun mukaan ei tullut yhtään parempia housuja, edes farkkuja. Nyt joudun siis pärjäämään fleeceillä tai trikoilla. Onneksi ei ole mitään fine dining -dinnereitä suunnitteilla. Ravintolat ovat täällä iltaisin tupaten täynnä, eilen mahduimme nipinnapin Classic Pizzaan syömään pizzat ja jälkkäritkin. 

Toinen, harmittavampi unohdus on sykemittarin (Suunto Ambit2 S) latausjohto. Mittari kyykähti tänään jo tunnin hiihdon jälkeen. Olen mietiskellyt uuden mittarin hankkimista jo jonkin aikaa, mutta en oikein tiedä minkä hankkisin. Toivoisin ainakin parempaa akunkestoa ja automaattista, langatonta treenien siirtoa iPadiin tai johonkin muuhun laitteeseen. Olisi kiva, että laite kestäisi täyden matkan triathlonin minun rauhallisella vauhdillani, ja ettei sitä ihan joka lenkin jälkeen tarvitsisi olla lataamassa. Pikku hiljaa alan kallistua Garminin suuntaan, kun menin antamaan sille pikkusormen hankkimalla pyörään käytetyn Edge 500:n. Toisaalta olisi kiva tietää koska Ambit4 tulee markkinoille ja mitä ominaisuuksia siinä on. Noh, sitä odotellessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti