perjantai 8. huhtikuuta 2016

Suunto Ambit2 S ja Garmin Edge 500, mitä seuraavaksi?

Minulla on käytössäni Suunto Ambit2 S-sykemittari, jonka hankin kesäkuussa 2013 eli melkein kolme vuotta sitten. Suurimman osan ajasta se toimii todella hyvin, mittaa matkan ja näyttää sykkeet kuivalla maalla ja alun hankaluuksien jälkeen tiedonsiirto läppärillekin on onnistunut melkein poikkeuksetta joka kerran.

Viime aikoina on vain alkanut ottaa päähän jotkut sen ominaisuudet. Vuosi sitten Mallorcalla havahduin siihen, ettei sen akku oikein tahdo kestää koko päivän pyöräilyjä. Ongelma liittyy etenkin siihen, että käytän sykemittaria myös navigointiin eli lataan hyvän pyöräreitin Ambittiin ja seuraan reittiä sen avulla. Näytöllä näkyy vain pieni viiva, mutta toistaiseksi ainakin olen perille aina löytänyt. Se on vaan kurja juttu, kun sykemittari pitkällä lenkillä piippaa ja lakkaa toimimasta 20-30 kilsaa hotellilta. Usein jouduimme näissä tilanteissa ajelemaan pitkiäkin pätkiä isojen teiden pientareilla, kun reittisuunnittelussa olin nimenomaan pyrkinyt niitä välttämään ja rakentanut reitin kivoja, vähän liikennöityjä teitä käyttäen. Väsyneenä emme halunneet ottaa mitään eksymisriskejä. Mitään vara-akkua en ole ajatellut alkaa mukana pitää, kampetta on takataskut täynnä muutenkin.

Ironman-kisassakin mittari jaksoi toimia vain vajaat kymmenen tuntia, vaikka olin viilannut asetuksia vähän harvemmalle tarkkuudelle. Tällaiselle hitaammalle menijälle se on kyllä iso ongelma. Onneksi siitä sentään näkee kellonajan vielä tunteja sen jälkeen kun sykkeen mittaaminen loppuu, muuten olisin ollut aika lailla tietämätön siitä, kuinka paljon aikaa lähdöstä oli kulunut. Kisan loppupuolella helpotkin matemaattiset tehtävät tuntuvat joskus ylivoimaisilta, ja siksi olisi kiva, että sykemittari jaksaisi mitata yhtä kauan kuin minä liikkua.

Pyörän wattimittarin hankinnan yhteydessä ostin käytetyn Garmin Edge 500 -mittarin pyörään. Samassa yhteydessä sain myös Garminin Ant+ -sykevyön, joka toimii myös Suunnon kellon kanssa. Itse asiassa Garminin sykevyö toimii minulla luotettavammin kuin Suunnon alkuperäinen, jossa tuli aika usein näyttöön pelkkää viivaa.

Uusin Ambitiin liittyvä murheeni on se, etten saa sitä yhdistettyä iPadiini. Olen aika usein viikonloput mökillä, enkä aina haluaisi ottaa mukaan läppäriä. Haluaisin siis suunnitella reitit Staravassa ja siirtää ne Amibitiin iPadilla, mutta se ei nyt onnistukaan, sillä "löydettyä laitetta ei tueta". Ostin varmaan turhaan sitten sen 35 euron piuhankin, jolla sain tätä ainakin kokeiltua...Pienellä etukäteissuunnittelulla tämäkin ongelma voisi olla vältettävissä, mutta ehkä joku muukin miettii vasta pyöräilyhousut jalassa, että minne tänään ajettaisiin.

Stravaan liittyy toinenkin epäkohta: kaikki lenkit eivät siirry sinne Movescountista, ainakaan oikein. Varsinkin uintien kanssa on ollut hankaluuksia, kun allasuinnit eivät siirry lainkaan ja avovesiuintien ajat näyttävät vain muutamia minuutteja, vaikka ne ovat Movescountissa oikein. Joskus katsoin, että pyörällä näyttää nousumetrejäkin Stravaan kertyvät paljon enemmän kuin Movescountissa näkyy. Integraatiossa olisi siis parannettavaa.

Ymmärrän tietysti, ettei liki kolmen vuoden ikäiseltä laitteelta voi ihan täydellistä suoritusta odottaakaan tällaisena aikana, kun odotukset ja tekniikka kehittyvät niin valtavaa vauhtia. Uusi mittari pitää siis varmaankin hankkia. Olisin varmaan jo ostanutkin Ambit 3:sen, mutta kun siinä ei enää ole sitä Ant-plussaa, ja ajattelin pyörällä ajaessani katsella kaikki datat (myös sykkeen) Garmin Edgestä. Vain uinnissa ja juoksussa tarvitsen siis toista mittaria, mutta samalla sykevyöllä pitäisi homman toimia.

Sitäkin tässä tulee pohdittua, että olisi kiva pysyä kotimaisen Suunnon asiakkaana, etenkin kun Movescountissa on nyt jo melkein kolmen vuoden treenidata, johon on aina välillä kiva palata. Garmin Fenixiä olen vähän katsellut ja kokeillutkin, mutta kannattaisiko vielä odotella Suunnon seuraavaa liikettä ennen Garminin hankintaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti