maanantai 30. tammikuuta 2017

Mitä tein tammikuussa

Huviksi ja hyödyksi perehdyin äsken Movescountin tilastoihin tammikuun liikkumisestani. Ostin Suunto Ambit2 S:n kesäkuussa 2013, ja siitä saakka minulla on dataa tallessa Movescountissa.

Ilahduin, kun huomasin, että nyt on tullut uusi tammikuun enkka - yli 40 tuntia liikuntaa

Tammikuu 2017

Pyöräilyyn on mennyt eniten aikaa. Viikonloppuisin olen ajanut kolmen, joskus neljänkin tunnin pitkiä rauhallisia lenkkejä pitkin Helsingin ja Espoon rantoja  ja ihaillut upeita taloja mm. Kulosaaressa, Saunalahdessa ja Westendissä. Yleensä olen laittanut Camelbak-reppuun vettä pari litraa ja ottanut mukaan suolatabletteja. Lenkin pari ekaa tuntia olen pärjännyt niillä, ja vasta viimeisen tunnin aikana vaihtanut hiilihydraattipitoiseen urheilujuomaan.

Työmatkapyöräilyn sijaan sijaan olen ottanut tavaksi kävellä aamuisin kotoa Leppävaaran asemalle vajaat kolme kilsaa. Jos vielä lounastunnilla kierrän vähän pitempää reittiä ravintolaan tai lounassalaattia ostamaan, saan päivässä kasaan 10000 askelta. Näitä kävelyjä en laske millään lailla treeniksi, mutta mukavaa arkiaktiivisuutta ne kuitenkin ovat.

Kalasatamassa

Uinnissa on määrää hieman vähemmän kuin aikaisempina vuosina, mutta se on ihan tietoinen homma. Uintia kehittämällä minun on vaikea saada tuntia tai edes puolta pois IM-ajasta, se on jo ns. hyvällä mallilla. Käyn uimassa yleensä torstai-aamuisin Peten ja muutaman kaverin kanssa Leppävaarassa. Tämä on hyvä juttu siinäkin mielessä, että kun käymme yhdessä uimassa jo heti aamusta, torstai-iltaisin meillä molemmilla on treeneistä vapaata. Sunnuntaisin käyn Triathlon Suomen ohjatuissa uintitreeneissä Märskyssä. Siellä on valmentajana tuttu Krista.

Juoksua on ollut enemmän kuin aikaisempina vuosina. Pari vuotta sitten taisi olla päällä joku rasitusvamma tai sellaisen ehkäisy, koska tammikuussa 2015 olin käynyt useamman kerran myös vesijuoksemassa. Nyt olen juossut muutaman kerran matolla, mutta preferoin kyllä ulkona juoksemista, kun se suinkin vain on mahdollista.

Salihommiin on viime vuosina tammikuussa mennyt suunnilleen sama määrä tunteja, 5-7. Suurin muutos on se, että viime ja tänä vuonna olen käynyt ihan oikeasti salilla, kun taas sitä ennen kävin Helsinki Triathlonin kuntopiirissä. Sama aika, mutta erilainen treeni.

Hiihtotuntien määrä näyttää olevan suoraan verrannollinen hyviin hiihtokeleihin, ja viime vuosina ne ovat täällä Etelä-Suomessa valitettavasti menneet huonompaan suuntaan.

Oittaalla.

Trainerillä olen ehtinyt ajella nelisen tuntia. Petellä on perheen enkka traineriajeluiden kestossa: kolme tuntia kymmenen minuuttia. Sitä en aio ihan vähään aikaan haastaa, ellei ole jostain syystä pakko. Traineriajeluiden suhteen on vähän valoisampaa tulevaisuutta luvassa vielä tällä viikolla, kun poikamme muuttaa kotoa ja teemme hänen huoneestaan trainerihuoneen. Harjoitusvastuksen lisäksi sinne siirretään kaikki muutkin nyt saunassa säilytettävät kamppeet; reput, pullot, kengät, pyörät jne. On kiva saada tavaroille vähän enemmän tilaa ja sauna alkuperäiseen käyttöönsä. Pitkät, kosteat ja ehkä kylmätkin lenkit on toivottavasti helpompi kestää, kun kotona on sauna lämpimänä.

5 kommenttia:

  1. Vautsi, komeat tilastot! :) Siinä on kunnolla liikuttu, huh! Mua niin harmittaa, kun ei ole lunta kunnolla.. niin paljon tahtois hiihtää kunnon hangilla!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, toivon vieläkin lisää lunta ja varsinkin pakkasta. Yllättävän helposti nämä tunnit kertyvät, kun miehen kanssa molemmat harrastetaan ja aikuiset lapset pärjäävät jo itsekseenkin :) Ei ole ongelmia työn ja vapaa-ajan yhdistämisessä, molemmat ehtii hoitaa itseä tyydyttävällä tavalla :)

      Poista
  2. On kyllä hienot tilastot! Trainerin hankinta olisi meilläkin edessä.. olisiko antaa suosituksia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ihan perustraineri, Tacx Satori. Toiminut jo useamman vuoden ihan moitteetta. Usein kuuntelen musiikkia kuulokkeista, joskus katselen Netflixiä. Mulla on pyörässä wattimittari, josta näen tehot. Ostin wattimittarin reilu vuosi sitten Köpiksen Ironmanin jälkeen itselleni palkinnoksi, ja se on kyllä aika paljon muuttanut pyörätreenejä trainerillä ja maantiellä.

      Poista
    2. Osta Sini joku Tacxin tai Eliten ihan perustraineri n. 100e. (vaikka XXL löytyy) tai sitten kunnolla pätäkkää pöytään ja esim. Tacxin Neo tai Flux tai Kickr. Kalliimpi traineri on merkittävästi hiljaisempi!!!! (mulle tärkeä feature) ja saat lisäviihteenä käytettyä jotain Zwift, Bkool jne tyyppisiä "virtuaali ajomaastoja", joiden voimalla kenties jaksaa paremmin sisällä treenailla (nämä maksaa noin kympin kuussa). Kalliimmissa trainereissa luonnollisesti wattimittaukset ja muut herkut.

      Poista