torstai 28. heinäkuuta 2011

Ei kahta ilman kolmatta?

Poikani 16 vee ilahdutti tänään kertomalla, että haluaisi alkaa harrastaa triathlonia. Saas nähdä, miten tässä käy ja kuinka pitkälle innostus kantaa. Lupasimme Peten  kanssa maksaa hänelle seuran jäsenmaksun ja tarpeen tullen ostaa uuen pyöränkin. Alkuun pääsee varmasti melko uudella maastopyörälläkin. Äsken hän palasi hikisenä muutaman kilsan juoksulenkiltä ja on tulossa lauantaina Hämeenlinnaan katsomaan Peten kisaa. Kyllä olisi hienoa olla starttiviivalla ensi kesänä Kiskossa oman miehen ja pojan kanssa. Katsotaan nyt, miten tässä käy!

Peten kanssa meillä on ollut melko kevyt kisaan valmistava viikko. Joka päivä maanantaita lukuunottamatta olemme ahkeroineet reilut puoli tuntia; tiistaina juoksua, eilen uintia ja tänään aamulla kävimme pyörälenkillä. Huomenna Petellä on lepopäivä, ja minulla ohjelmassa 40 minuutin juoksulenkki.

Pyörästä alkoi taas aamulenkillä kampia pyörittäessä kuulua sitä naksutusta, ja Pete veikin sen Velosporttiin korjattavaksi. Cannondaleissa on kuulemma muissakin ollut vastaavaa vikaa. Saan pyörän takaisin lauantaina tai maanantaina. Lauantai olisi parempi päivä, koska sunnuntaina olisi ohjelmassa taas pyörälenkki.

Mökkilaiturilla.

Samaan tahtiin.
Sisko saapui tyttärineen Suomeen maanantaina lähes aikataulun mukaan. Olimme kentällä vastassa ja singahdimme sieltä suoraan mökille. On ollut ihan mahtava viikko ja se jatkuu vaan! Nettikin alkoi toimia kun ostimme uuden modeemin viime torstain ukkosessa rikkoontuneen tilalle.

8 kommenttia:

 1. Triathlonkuumeella on tapana levitä tehokkaasti. 16-vuotiaana on hyvä alottaa laji, kun voi treenata jo kovaa ja oppii eri lajien tekniikat helposti!

  VastaaPoista
 2. Kauramoottori, olisi tosiaan kiva, jos meidänkin perheessä treenaisi joku, jolla on herkkyyskausi vielä meneillään. Pidämme peukkuja, että innostus säilyisi!

  VastaaPoista
 3. Mielettömän upeaa, jos teidän perheessä harrastus leviää! Tuo sun ja miehesi yhteistreenaaminen on niin upeaa, vielä jos saatte pojan siihen mukaan! :)

  Meilläkin 7,5v tyttö ilmoitti, että 18-vuotiaana hän sitten juoksee maratonin. Vielä ehtii ajatukset muuttua kymmenen vuoden aikana. :D

  VastaaPoista
 4. Tämä triathlonkuume tuntuu olevan tarttuva tauti!

  Olen saanut meillä kotona tuon toisen, entisen ammattilaispyöräilijän siis, miettimään josko talvella pitäisikin vähän koittaa uusia juttuja ja vaikka hieman juoksennella. Olen aika hämmästynyt, kun juoksu on ollut aiemmin ehdoton ei. Ehkä meille kotiin on siis alkanut pesiytyä jokin sitkeä triathlonpöpö minun innostuksen seurauksena!

  Toivottavasti siellä teillä nuorison innostus pysyy (ja kasvaa) :)

  VastaaPoista
 5. Hieno homma triathlon innostuksen laajenemisesta. Teillä alkaa olla kohta jo perhejoukkue kasassa =)

  Laitapas infoa sitten mikä siinä pyörässäsi naksuu. Miekin ihmettelin omaa pyörää (saman lainen kuin sulla) viime lenkillä jotain naksumista välillä kuului. En oikein saanut paikannettua mistä se kuuluu eikä se jatkuvaakaan ollut.

  VastaaPoista
 6. Ninni, hienoa että teilläkin seuraava sukupolvi on kiinnostunut liikunnasta! Hyvin ehtii treenata maratonille, jos jo 10 vuotta aikaisemmin aloittelee.

  Terpu, kiva pöpöhän se tosiaan on. Aikaisemmin ajattelin, ettei hän varmaankaan ihan periaatteesta halua innostua jostain vanhempien jutusta. Mukavaa olla väärässä! Nyt vaan mietin miten aika riittää, kun on pari muutakin harrastusta (taekwondo ja kitara) ja eka lukiovuosi alkamassa.

  Hartsa, täytyy tosiaan katsoa miten innokas poika on ihan oikeasti. Joukkue olisi hieno juttu!

  Laitan infoa fillarista, kunhan asiat selviävät. Myyjäpoika ei ensin ottanut Peteä tosissaan vaan väitti äänen tulevan vaihteista (jotka eivät ehkä olleet ihan kohdallaan). Huollon puolella oli sitten onneksi eri meininki ja pyörä jäi sinne. Ääni välillä tuli ja meni, mutta oli niin voimakas, ettei Peten tarvinnut arvailla, olenko peesissä :)

  VastaaPoista
 7. Hauska koko perheen harrastus. Meillä osallistui 2009 koko perhe (2+2) Joroisen puolikkaalle. Kaikki pääsivät myös maaliin alle 6h. En ole kuullut muista vastaavista Suomessa tähän mennessä. Tulevaisuudessa varmasti perhe-esiintymisiä tulee tapahtumaan, kun lajista on tullut suosittu ja kuntoilijatkin ovat sen löytäneet. Hyvää jatkoa innokkaalle pojalle ja vanhemmille.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: wau! Perässä siis tullaan, vielä kun saisimme tyttärenkin innostumaan muusta kuin hevosista...

  VastaaPoista