maanantai 18. heinäkuuta 2011

Pitempää ja lyhyempää

Eilen tehtiin Peten kanssa pyörälenkki ja sen päälle vielä lyhyt parin kilsan juoksupyrähdys. Käsikirjoitus oli sellainen, että hän veti ja minä peesasin. No, ehkä 15 kilsaa ajoin minä edellä eli aika lyhyen pätkän. Lähdettiin ajamaan vasta illalla, koska Pete halusi saada aitan sängyt valmiiksi ennen lenkkiä. Hieno, aurinkoinen ilta se olikin! Ajoimme Suomusjärvelle, Kiskoon, Karjalohjalle ja Sammatin kautta takaisin vaihtopaikalle Kasvihuoneilmön pihaan. Kiskossa sattui jännä episodi, kun tielle ilmestyi yhtäkkiä metsäkauris, kun molemmista suunnista tuli autoja. Ehdin huutaa Petelle "Kato kato! Varo varo!", ja onneksi autoilijatkin huomasivat tielle jähmettyneen eläimen ja saivat autonsa pysähtymään ajoissa. Pian se jo loikkasikin tien yli toiselle puolelle.

Yleensä meillä on maanantai ollut lepopäivä, mutta Jupis oli täksi päiväksi laittanut kalenteriin 25-30 minuutin palauttavan lenkin ennen aamiaista. Eipä muuta sitten kuin trikoot päälle ja lenkkarit jalkaan heti herättyä. Juoksimme vähän normaalia pitempää reittiä postilaatikolle 35 minsaa ja kävelimme loput 10. Yllättävän hyvin juoksu kulki ja syke pysyi aisoissa, kun kävelimme pahimmat ylämäet. Taidettiin nähdä metso. Luin Linnut äänessä -kirjasta, että se on paikkalintu, joka tarvitsee luonnonvaraisia metsiä ja karttaa ihmisasutusta. Jos se ei ollut metso, niin sitten joku toinen iso tosi paljon metsolta näyttävä lintu kuitenkin.

Loppupäivän vietimme Suomen Turussa. Ostin maantiepyörääni vähän paremmin pistosuojatut renkaat mökkikäyttöön, jotta pyörälenkille voisi jatkossa lähteä suoraan mökiltä ilman siirtymätaivalta. Tällä viikolla pitäisi taas tehdä kisasimulaatio, ja se sujuu paremmin jos ei tarvitse välillä siirtyillä paikasta toiseen autolla. Nähtäväksi jää, miten saan melko jäykiltä tuntuvat renkaat vanteille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti