keskiviikko 7. syyskuuta 2011

TdH-viikon liikunnat

Viime viikolla vähän jo vähennettiin muuta treeniä sunnuntain Tour de Helsingin vuoksi. Näillä mentiin:

ma lepo
ti pilates + core jumppa 1 h, työmatkapyöräily 22 km 1 h 9 min
ke juoksu 12 km, 1 h 8 min, sis. 4x10 min 2 min pal
to uinti 1 h Heltrin jatkotekniikkaryhmässä 1,8 km
pe core-jumppa kotona 20 min
la Jönssin malja -viestitriathlon 35 min?
su Tour de Helsinki 4 h 56 min

yhteensä reilut 10 tuntia.

Katselin vielä viime vuoden TdH:n tuloksia, mutta en löytänyt nettoaikaani mistään, vain sen bruton 5:33. Ilokseni huomasin myös, että tänä vuonna keskisyke oli kahdeksan lyöntiä alhaisempi kuin viime vuonna.

Sitä jäin kyllä ihmettelemään, ettei naisia ollut TdH:lla enempää tänäkään vuonna. Miehiä ajoi maaliin tänä vuonna 1766, ja eli 213 pyöräilijää enemmän kuin viime vuonna (1553). Maaliin päässeiden naisten määrä puolestaan nousi viime vuodesta vain yhdellä ja oli nyt 133! Naisten osuus kaikista osallistujista oli siis vaivaiset 7 %. Juoksutapahtumissa naisia on suhteessa huomattavasti enemmän, esimerkiksi Helsinki City Runilla tänä vuonna yli 40 % ja Helsinki City Marathonillakin yli viidennes. Mikseivät naiset innostu pyöräilytapahtumista?

2 kommenttia:

  1. Vaikka mies olenkin, tai siksi juuri, sanon arvaukseni miksei naisia näkynyt juuri tdhssa. Lenkeillä naisia on ja hitaampia ja naisten lenkkejä pk-seudulla järkkäillään. Ehkä se on kuitenkin iso kynnys lähteä lappu rinnassa baanalle, vaikka kilpaa ei ajetakaan. Toivoisin kyllä, että kaikki rohkaistuisivat mukaan ja kokisivat urheilujuhlan tunnun :) Mutta uskon, että ensivuonna naisia on lisääntynyt enemmän kuin yksi!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi, toivotaan että useammat naisetkin rohkaistuisivat osallistumaan. Fiilis oli hieno.

    VastaaPoista