lauantai 3. syyskuuta 2011

Jönssin malja

Helsinki Triathlonin kauden päätöskisa Jönssin malja järjestettiin tänään Kuusijärvellä. Se käytiin kolmen hengen joukkuein, ja joukkueita oli liikkeellä kuusi. Kaikissa joukkueissa oli kaksi miestä ja yksi nainen. Olin samassa joukkueessa Jupiksen ja Jaakon kanssa. Jupis lähti ensimmäisenä matkaan, minä toisena ja Jaakko oli ankkurina. Kaisa Lehtonenkin osallistui kisaan, jotta saimme joukkueet kasaan. Hän oli Kuusijärvellä sattumalta treenailemassa samaan aikaan.

Kisa käytiin niin, että ensin kaikki joukkueen jäsenet uivat 300 m, sitten pyöräilivät 10 km ja lopuksi juoksivat järven ympäri 1,7 km. Kaikki pääsivät siis vuorollaan tekemään kaikkia lajeja. Uinti meni ihan kohtuumukavasti, vesi ei ollut vielä liian kylmää ja hengittäminen sujui hyvin. Kaisa meni ohi toisen kierroksen alussa ihan kamalaa vauhtia.

Lähdössä uintiin:

Pyöräilyosuudelle pääsin lähtemään toisena. Ajattelin ajella sen suht rennosti, kun huomenna on TdH. Melko pian käännyttyäni huomasin kuitenkin, että saan edellä ajavan kiinni, ja ohihan siitä piti sitten mennä. Kauaa en ehtinyt piikkipaikasta nauttia, kun takaa tuli Arja ja meni saman tien ohi. Kympin matkaan meni minulta vajaat 19 minuuttia ja aika läähätykseksi meni.

Juoksuosuus meni minulta odotetusti heikoimmin. Pääsin lähtemään heti Arjan perään, mutta en kauaa pysynyt peesissä. Näköetäisyydellä pyrin hänet kuitenkin pitämään, koska en ollut ihan varma oikeasta reitistä. Ilmeisesti aikaisemmin Rykäsyissä olen kääntynyt vasemmalle liian aikaisin, ja tänään se oikea reittikin sitten löytyi kun seurasin Arjaa. Loppumatkasta kuulin, kuinka joku tulee kovaa takaa, ja pian Jola harppoikin ohi niin kovaa, etten mitenkään olisi voinut pysyä perässä.

Juoksun lähdössä olin niin nopea, että kuvaan jäi vain kengät, käsi ja takaosa:

Kisan jälkeen kävimme saunassa ja söimme tonnikalalasagnea. Kisa yllätti positiivisesti, oli jopa hauskempaa kuin olin edeltä ajatellut. Vielä hauskempaa olisi tietysti ollut, jos joukkueita olisi saatu liikkeelle enemmän. Täytyy kokeilla samaa uudelleen ensi vuonna!

Kuvista iso kiitos Sisukkaalle!

4 kommenttia:

  1. Oli kyllä hauska päivä! Ja läähätystä ja puuskutusta sopivassa suhteessa! :D

    VastaaPoista
  2. Niin olikin! Läähätin ja melkein pakahduin!

    VastaaPoista
  3. Kiitos vielä tiimikaverille. Hauskaa oli! :]

    VastaaPoista